1. HABERLER

  2. Amerikan devi battı!
Amerikan devi battı!

Amerikan devi battı!

Dünyanın dördüncü büyük havayolu şirketi American Airlines'ın sahibi AMR ve iştiraki American Eagle iflas etti, uçuşlar sürecek.

A+A-

Erzurum Güncel-

Dev Amerikan şirketi 11 Eylül saldırılarında kaçırılan uçağın da bağlı bulunduğu şirketti. Bu yüzden ABD'liler için sembol bir anlam da ifade ediyordu..

Avrupa'nın krizden nasıl çıkacağı sorusuna cevap aranırken, okyanus ötesinden iflas haberi geldi.

Dünyanın dördüncü büyük havayolu şirketi American Airlines'ın sahibi AMR ve iştiraki American Eagle iflas koruma başvurusunda bulundu. İflasa karşın uçuşlarların süreceği açıklandı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, borç ve maliyetleri azaltarak şirketin havacılık sektöründe rekabet gücünü geri kazanmasını sağlamak üzere iflas koruma başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

İflas koruma başvurusunun şirketin ve hissedarların çıkarı için en iyisi olduğu vurgulandı.

Şirket toplam varlıklarının 24.7 milyar dolar olduğunu, 4.1 milyar dolar da nakdinin bulunduğunu belirtti.

American Airlines, Fortune 500 listesinde 120. sırada yer alıyordu.

11 EYLüL SALDIRILARININ SİMGESİYDİ

American Airlines 11 sefer sayılı uçuş 11 Eylül 2001 saldırılarında kaçırılan ilk uçaktı. Uçak Dünya Ticaret Merkezinin Kuzey Kulesine çarptı. Amerikan Havayolları'na ait bu uçak bir Boeing 767'ydi. Uçak, Boston'daki Logan Uluslararası Havaalanı'ndan Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na gitmekteydi. Kalkıştan elli dakika sonra teröristler zorla kokpite girdiler. Teröristlerden biri pilotluk eğitimi alıyordu. Bu terörist uçağın kontrolünü ele geçirerek onu kuzey kulesine yönlendirdi.

çarpışmada seksen biri yolcu, on biri uçuş ekibi ve beşi terörist olmak üzere 97 kişi öldü. çarpışma doğu saatiyle 8:46'da meydana geldi. O esnada sokakta bulunanların çoğu çarpışmayı çıplak gözle gördüler. çarpışma binin üzerinde kişinin ölmesine ve yaralanmasına sebep oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.