1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Anadolu'nun zirvesinde güç depolayarak gittiler
Anadolu'nun zirvesinde güç depolayarak gittiler

Anadolu'nun zirvesinde güç depolayarak gittiler

Büyükler Judo Olimpik Milli Takım kampı Erzurum’da kamp yaptı. Başantrenör Irakli Uznadze yönetimindeki Ay-yıldızlılar, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi Palandöken Dağının yamaçlarında güç ve kondisyon antrenmanları yaparak hazırlandı.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye Judo Milli Takımı 2024 Paris Olimpiyatlarına Anadolu’nun zirvesi olarak bilinen Palandöken Kayak Merkezi’ndeki kampı tamamlayarak Kurban Bayramı tatiline girdi.   Güç kuvvet ve yüksek irtifa kampı için Erzurum’u tercih eden Olimpik Judo Milli Takımı, Palan Otel’de kamp yaparken, Palandöken  Dağı’nın yamaçlarına tırmanarak zorlu bir antrenman periyodundan geçti.

Başantrenör İrakli Uznadze, Antrenörler Onur Akgün ve  Derya Cıbır Zengi, yönetiminde Dadaşlar Diyarında kamp yapan Ay-yıldızılarda  2024 Paris Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek 7 sporcu yer aldı. Kamp Müdürlüğü Erzurum Judo İl Temsilcisi  Nurullah Diyarbakır’in yaptığı Milli takımda, Sercan Yıllı (fizyoterapist), Ayşe Bayraktaroğlu(psikolog ), Mustafa Ayar (masör), Gamze Yıldız (masöz) olarak görev yaptı.

Tuğçe Beder, Fidan Ögel, Kayra Özdemir , Salih Yıldız, Vedat Albayrak, Mihael Zgank ve İbrahim Tataroğlu’ndan oluşan Judo Olimpiyat takımı,  Kuvvet antrenmanlarının yanında Palandöken Dağına tırmanarak  kondisyon depoladılar. Ay-yıldızlı judocular,  şimdiden Paris 2024 olimpiyatları öncesinde rakiplerine medyan okuyarak ‘Göndere Türk  bayrağını çektireceğiz” diye konuştular.

3000 metre zirveye tırmandılar

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Palan Otel'de kampa giren milli takım, antrenörler Irakli Uznadze, Onur Akgün ve Derya Cıbır Zengi gözetiminde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Kuvvet ve kondisyon ağırlıklı çalışması yapan sporcular, antrenmanlar kapsamında dağ koşusuna da çıktı. Palandöken sıra dağları arasında en dik olan dağa günlerce başarılı tırmanış yapan milli judocular, 300 metre zirveye ulaşma başarısı gösterdiler.

Hırvatistan yolcusu kalmasın

Erzurum kampını bugün noktalayan Judo Olimpiyat Takımı, Kurban bayramını yaptıktan sonra Hırvatistan’a uçacak. Ay-yıldızlılar  Haziran’a kadar Hırvatistan’ın Porec şehrinde kamp yapacak. Ardından İspanya’da kamp yapacak olan olimpiyat takımı, Son hazırlık kampını 6 -22 Temmuz 2024 tarihlerinde Kastamonu’nda gerçekleştirdikten sonra 22 Temmuz’da 2024 Paris Olimpiyatları için Fransa’ya uçacak.

Zirveye odaklandılar

Anadolu’nun zirvesinde olimpiyatlara hazırlanan Judo Milli takımı, olimpiyatlarda zirveye odaklandı. Başantrenör İrakli Uznadze, “Biz teknik heyet olarak sporcularımıza vereceğimizi verdik. Hırvatistan, İspanya ve Kastamonu kampları ile hazırlıklarımızı tamamlayacağız. İnşallah sporcularımız bu başarılı kampları olimpiyatta alacağımız madalyalarla taçlandıracak” dedi.

Antrenör Onur Akgün, Paris’te madalyalara kazanarak, en başarılı ekiplerden biri olmayı hedeflediklerini belirterek sporculara güvendiklerini söyledi.  Judo Milli Takım sporcularından Özlem Yıldız, "Olimpiyata gidip madalya almak için Erzurum'da kondisyon kampındayız. Bu tırmanış aslında mental olarak bizi hazırlıyor. Zirveye odaklanarak kendimizi Paris’e  hazırlıyoruz" dedi.

Beder: Bizi gören dağcı sanıyor

Kamp süresince bir çok kez çıktıkları Palandöken Dağına  alıştıklarını belirten Judo Kadın Milli Takımı Kaptanı Tuğçe Beder,  "Bugün son tırmanış antrenmanıydı. Artık alıştık. Kondisyon, direncimiz arttığı için daha kolay gelmeye başladı" diye konuştu.

Milli sporcu Beder, Palandöken’de kendilerini gören Vatandaşların, judocuları dağcı sandığını da sözlerine ekledi.

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.