1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ankara bu iddiayı konuşuyor
Ankara bu iddiayı konuşuyor

Ankara bu iddiayı konuşuyor

Ankara bu iddiayı konuşuyor: Kurdaki yükseliş nedeniyle Hafize Gaye Erkan'ın ataması bekletiliyor

A+A-

Erzurum Güncel- Ekonominin dümenine geçen Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası Başkanlığı'na getirmek istediği Hafize Gaye Erkan'ın atamasının hala yapılmaması kafalarda soru işareti bırakırken, Ankara kulislerini hareketlendiren bir iddia ortaya atıldı. Erkan'ın Merkez'in başına atanmasında yaşanan gecikmenin nedeninin, kurdaki yükseliş ve ekonomideki sıkıntılardan yeni yönetimin sorumlu tutulmak istenmemesi olduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süredir ekonominin başına getirmek istediği Mehmet Şimşek, yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturdu. Vatandaşın kanayan yarası ekonomideki aksaklıkların düzeltilmesi için kolları sıvayan Şimşek'in kendi kadrolarını kurmak için düğmeye bastığı ve Merkez Bankası'nın başına da Hafize Gaye Erkan'ı getirmek istediği öne sürüldü.

Şimşek, Ankara'da Hafize Gaye Erkan ile ilk görüşmeyi de gerçekleştirirken ve süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir araya gelmesi beklenen genç ve başarılı ekonomistin kısa sürede Merkez Bankası başkanlığına atanması bekleniyordu.

Hafize Gaye Erkan'ın atamasının gerçekleşmemesi kafalarda soru işareti bırakırken, Ankara kulislerinde konuşulan bir iddia büyük ses getirdi. Erkan'ın Merkez'in başına atanmasında yaşanan gecikmenin nedeninin, kurdaki yükseliş ve ekonomideki sıkıntılardan yeni yönetimin sorumlu tutulmak istenmemesi olduğu öne sürüldü.

Atamaların ardından piyasa uygulamaya bakacak ve ona göre TL varlıklar fiyatlanacak. Şu an yüzde 40'ın hemen altında bulunan enflasyona karşın politika faizi yüzde 8,5 seviyesinde. Yeni Merkez Bankası yönetiminin bu faizi güçlü bir adımla yüzde 25-30 seviyelerine çıkarması beklentiler dahilinde. Dolar kuru dün 7'nin üzerinde artarak 23,2 lirayı görmüş, Euro ise 25 lirayı geçmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.