1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ankara'nın göbeği cehenneme döndü!
Ankara'nın göbeği cehenneme döndü!

Ankara'nın göbeği cehenneme döndü!

Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama oldu. Patlama nedeniyle 3 kişi öldü, 3'ü ağır 34 kişi yaralandı. İşte hain saldırının tüm ayrıntıları....

A+A-

Erzurum Güncel-

Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde çankaya Kaymakamlığı önünde patlama oldu. Patlama nedeniyle 3 kişi öldü, 3'ü ağır 34 kişi yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı patlamanın terör saldırısı nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. Ancak Başbakan Erdoğan New York'ta yaptığı değerlendirmede olayın terör saldırısı nedeniyle gerçekleştiğine dair bilgi olmadığını söyledi.

Büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Büyük patlama nedeniyle bir minibüs ve 6 aracın yandığı öğrenildi.  Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gelirken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken 34 kişi de yaralandı.

Patlama olduğu sırada yakındaki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler ders yapıyordu.  Patlamanın ardından teneffüs sırasında okul tahliye edildi.

İŞTE CEP TELEFONU KAMERASINDAN PATLAMA ANI / WEB TV

HAYATINI KAYBEDEN BİR KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU  

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden üç kişiden birinin 22 yaşındaki Mustafa Bingöl olduğu anlaşıldı.

Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bir GSM firmasında çalışan Mustafa Bingöl asgari ücret ile çalışıyordu. Ailesine destek olmak için geçici olarak çalışmaya başlayan Mustafa’nın cenazesini kardeşleri Adli Tıp Morgu’na gelerek teşhis etti ve birbirlerini sakinleştirmeye çalıştı.

BAŞSAVCILIK: "OLAY TERöR SALDIRISI"

ERDOĞAN'DAN İLK DEĞERLENDİRME

BM toplantıları nedeniyle New York'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşme öncesinde Ankara'daki patlamayı değerlendirdi. Erdoğan patlamaya ilişkin, “Olayın bir terör saldırısı olduğu yönünde bir bilgi yok. Olayla ilgili kesin bilgiler geldikten sonra bunu sizinle paylaşacağız” dedi.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR 

İŞTE PATLAMADAN İLK GöRüNTüLER / WEB TV

PATLAMADAN HEMEN SONRA / WEB TV

POLİSE GöRE BOMBA 

Polis kaynakları patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığının belirlendiğini belirtti. Bir Emniyet yetkilisi, bombanın park halindeki bir aracın içine konulduğunu ve yakınlarda bulunan şüphelilerce manuel olarak patlatıldığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. Patlamanın meydana geldiği alanın 50 metre ilerisinde şüpheli bir çanta görülmesi üzerine polis alarma geçti. İkinci bir bomba olma ihtimaline karşı, alan boşaltıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, incelemelerini sürdürürken, bomba ihtimaline karşı da bölgeye frekans karıştırıcı jammerler gönderildi, telefon şebekeleri devre dışı bırakıldı.Bomba uzmanı köpeklerle de araçlarda bomba arandı.

 

ARINç: BOMBA TESPİT EDİLDİ

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunun tespit edildiğini belirterek, ''Araçta bomba olduğu bilgisi var'' dedi.

 

İŞTE ARINç'IN AçIKLAMALARI / WEB TV

 

TüP ATILDI İDDİASI

Patlamaya neyin yol açtığı titizlikle yapılan incelemelerle ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Patlamaya zaman ayarlı bombanın yol açtığı öne sürülürken, bazı görgü tanıkları da alev alan bir tüpün bir binadan otomobilin üzerine atıldığına ilişkin iddialarda bulundu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kızılay Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlama sonrası olay yerindeki görgü şahitlerinin dinlenildiğini belirterek, “Bir görgü şahidi, dönerci dükkanından yanan bir tüpün dışarıya atıldığını ve oradaki bir aracın o tüple patladığını ve diğerlerinin de bu yangından, bu patlamadan zarar gördüğünü ifade ediyor” dedi.

 

üç KİŞİ GöZALTINDA

 

Patlamanın meydana geldiği bölgede, biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheli kadın gözaltına alınırken sloganlar attı. İkinci gözaltı ise Ankara Otogarı'nda gerçekleşti. Olaydan yarım saat sonra üzerini değiştirdiği ve traş olduğu belirtilen bir kişi Tunceli'ye gitmek isterken polisler tarafından gözaltına alındı. öğleden sonra patlamayla ilgisi olduğu iddiasıyla üçüncü bir kişi daha gözaltına alındı.

 

çANKAYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA OKULUN KARŞISINDA OLDU

 

çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da patlama ile ilgili bilgi verdi. Tanık, patlamanın bir okulun karşısında meydana geldiğini, yaralanan herhangi bir öğrenci olmadığını belirterek şunları söyledi: ''Can güvenliği açısından insanlar bölgenin dışında tutuluyor. İkinci ya da üçüncü patlama olabilir endişesiyle alan boşaltılıyor. Delil toplanıyor. Alan güvenliği sağlanıyor. Şu anda terör vurgusu var diyemem. Yanmış araçların durumu vahim. Umut ediyoruz ki terör değil, tüp patlamasıdır. çünkü bir binadan yanan tüp atıldığı iddiası var. Ankara’nın eğitime başladığı ilk günlerde böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerdik'' 

 

ANKARA'NIN EN İŞLEK CADDELERİNDEN          

 

Patlamanın meydana geldiği alanın Başbakanlık eski ve yeni bina ile Genelkurmay Başkanlığı ile çok sayıda bakanlığın bulunduğu alanda olması dikkat çekti. Ankara’nın en işlek sokaklarından biri olan Kumrular’da ilköğretim okulu, çankaya Kaymakamlığı binası, dershaneler ve çok sayıda iş yerleri bulunuyor.Bölgede üst düzey kamu bürokratlarının lojmanları da var.

 

YARALILAR İçİN KAN ANONSU

 

Patlamada yaralananlar için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da kan anonsları yapılmaya başladı.

 

 

YARALILARIN İSİMLERİ

 

Patlamada yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların bazılarının isimleri şöyle:

Meltem öztürk, Serap Turgut, Zübeyir Yılmaz, Halis öztürk, çağrı Baydaş, Rıfat Yılmaz, Berra ünsal, Elçin Toker, Abidin Yaygın ve Yusuf ünal...

 

Yaralananların dördünün de çankaya Belediyesi'ne bağlı çalışan kadın zabıta memurları olduğu bildirildi.

 

Patlamanın meydana geldiği sokakta o sırada denetim görevinde bulunan zabıtalardan Meliha Kaynak, Sevil Pesen, Süreyya öztürk ve Aynur Akyüz'ün Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

 

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Patlamanın dehşet anlarını görgü tanıkları anlattı. Görgü tanığı Mehmet Şakir Ünaldı, patlamanın, yöneticisi olduğu apartmanın hemen önünde meydana geldiğini belirterek, "Çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Apartmanın bütün camları kırıldı, hemen kendimizi dışarıya attık. Ortalık savaş alanı gibiydi. Yerde bir sürü yaralı vardı, araçlar yanıyordu. Bu arada yerde yatan yaralıları kurtarmaya başladık. Bacağı kopanlar, ağır yaralı olanlar vardı. Onları kucaklayarak olay yerinden uzaklaştırdık. Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler de yardımımıza geldi. İtfaiye ve ambulans çok geç geldi, yaralılar yerde dakikalarca bekledi. Benim aracım da dahil olmak üzere çok sayıda araç yandı" dedi.

Diğer görgü tanıkları da çok büyük bir patlamanın olduğunu, bu sırada araçlarda yangın çıkarak sokağın adeta savaş alanına döndüğünü belirtti.

Öte yandan patlamada yaralanların çoğunun, sokak üzerinde bulunan işyerlerinde çalışanların olduğu belirlendi. 

GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI ANLATTI / WEB TV

YARALI FIRINCI OLAY ANINI ANLATTI / WEB TV 

 

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ PATLAMA ANINI ANLATTI / WEB TV

 

ANKARA VALİSİ OLAYLA İLGİLİ KONUŞTU / WEB TV

 

ŞÜPHELİ KADIN BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV  

MUHABİR O DEHŞET ANLARINI BÖYLE ANLATTI / WEB TV         

PATLAMA SONRASI OLAY YERİ / WEB TV  

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: İNŞALLAH ÜZÜCÜ BİR ŞEY OLMAZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.