1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ankara'yı sallayan oy oranı
Ankara'yı sallayan oy oranı

Ankara'yı sallayan oy oranı

Seçim anketlerinin sonuncusu geldi Ankara'da tüm hesaplar değişti. KONDA ve Adil Gür 'ün sahibi olduğu A&G araştırma sonuçlarına göre HDP yüzde 12 oy olacak ve AK Parti iktidara veda edecek.

A+A-

 Erzurum Güncel- Haziran 2015 seçim anketlerinin sonuncusunu KONDA ve A&G araştırma şirketi açıkladı. Seçim sonuçlarındaki isabetli tahminleri ile öne çıkan iki büyükanket şirketinin tahminleri benzer çıktı. KONDA 'nın ve Adil Gür'ün ilk kez internethaber.com'a açıkladığı A&Ganketinin sonuçlarına göre HDP tahminlerin üzerinde oy olacak. AK Parti 'tek başına iktidar' şansını kaybedecek. 

HDP 'NİN OYU BARAJI GEçİYOR MU?
KONDA ve A&G seçim anketi sonuçlarına bakılacak olursa HDP'nin artık baraj gibi bir sorunu kalmamış. KONDA Yüzde 10'un üstüne sıçrayan HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 12.6 oranında oy alacağı öne sürülüyor. A&G araştırma şirketinin sahibi Adil Gür ise internethaber.com 'a verdiği seçim anketinde HDP'nin oy oranının yüzde 12 olduğunu duyurdu.

AK PARTİ GİDİYOR MU? 
Konda ve A&G 'nin seçime 2 gün kala yayınlanan anket sonuçlarına göre Türkiye 8 Haziran sabahı koalisyona uyanacak. Zira AK Parti oyları yüzde 43'ün de altına inmiş durumda. Konda anket sonucuna göre AK Parti yüzde 41, A&G araştırmaya göre ise yüzde 42 oranında oy olacak. 

Bu tablodan partinin küskün seçmenlerini seçimlere ramak kala hala ikna edememiş olduğu sonucu çıkıyor. Daha önceki seçimlerde 'istikrar' için AK Parti'ye oy veren seçmen de direnç gösteriyor. Konda ve A&G 'nın seçim sonuçları tahmini tutarsa AK Parti iktidara veda etmiş olacak. 

AK PARTİ'YE NE KADAR OY GEREKİYOR? 
AK Parti'nin tek başına hükümet kurabilmesi HDP'nin barajı geçip geçmemesi önem taşıyor. HDP barajı aştığı taktirde AK Parti 'nin hükümeti kurmak için gerekli olan 276 milletvekilini çıkarabilmesi için yüzde 45 ve üstü oy alması lazım. HDP barajı geçemediği taktirde ise yüzde 40 ve üstü oy alması yetiyor. Konda'nın seçim anketinde AK Parti'nin tek başına iktidar olma hesaplarını kendi alacağı oy değil, HDP'nin barajı aşması bozuyor. 
konda-seçim-anketi-7-haziran-2015.jpg

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.