1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Aralarında subaylar da var... Ukraynalı askerler böyle teslim oldu
Aralarında subaylar da var... Ukraynalı askerler böyle teslim oldu

Aralarında subaylar da var... Ukraynalı askerler böyle teslim oldu

Rus ordusunun Ukrayna'yı işgalindeki en önemli hedeflerinden biri olan, kuşatma altındaki Mariupol'de kritik gelişmeler yaşandı. Rus basınında yer alan görüntülerde binden fazla askerin teslim olduğu anların görüntüsü yer aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya, kuşatma altındaki Mariupol kentini savunan binden fazla Ukraynalı denizcinin teslim olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca kentteki limanın ele geçirildiği bildirildi. Ukraynalılar Mariupol'ün düşmemesi için direnmeye devam ederken kentte sivil ölümleri ise korkunç boyutlarda...

5435

Mariupol'de Ukrayna-Rusya savaşının en kritik çatışmalarından biri yaşanıyor. Kenti kuşatma altına alan Rusya'nın savunma bakanlığı, Ukrayna'nın 36. Deniz Tugayından bin 26 askerin "gönüllü olarak teslim olduğunu" duyurdu. Açıklamada teslim olan askerlerin arasında 162 subayın da bulunduğu bildirildi.

Uygunluğunuzu şimdi test edin - 100% BedavaUsafis

  

by Taboola 

Açıklamanın devamında Mariupol'ün "ticaret limanının" Rus kuvvetlerinin tam kontrolü altında olduğu söylendi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise teslim olma konusunda bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Öte yandan, kuvvetlerinin savaşta önemli bir rol oynadığını söyleyen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Azovstal'da mahsur kalan son Ukraynalıları teslim olmaya çağırdı. 26. Deniz Tugayı pazartesi günü Mariupol'de son bir savaşa hazırlandığını söylemişti.

Donbas bölgesinin doğusunda yer alan, Rusların ana hedefindeki şehir, Rus işgali sırasında kuşatıldı ve enkaza döndü. Şehrin belediye başkanı 21 bin sivilin öldüğünü, 100 binden fazla sivilin ise tahliye edilmeyi beklediğini söyledi.

Şehir ele geçirilirse savaşta ilk kez büyük bir Ukrayna şehri düşmüş olacak. Ayrıca Rusya'nın, 2014'te ilhak ettiği Donetsk ve Luhansk'ta bağımsızlığını ilan eden cumhuriyetler arasında bir kara geçişini güvence altına almasına yardımcı olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.