1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Arda Güler'i 83. dakikada oyuna sokan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'a sert sözler!
Arda Güler'i 83. dakikada oyuna sokan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'a sert sözler!

Arda Güler'i 83. dakikada oyuna sokan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'a sert sözler!

Fenerbahçe'de maçın ardından en çok konuşulan isim Arda Güler olmuştu. Jesus'un karşılaşmanın son bölümünde oyuna dahil ettiği 17'lik yıldız performansıyla alkış toplarken, usta gazeteci Şansal Büyüka Jesus'a sert eleştirilerde bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Süper Lig'de heyecan hız kesmeden devam ederken, ligin 19. haftasında Gaziantep FK ile karşılaşan Fenerbahçe rakibini uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup etmişti. Karşılaşmada alınan 3 puandan çok oyuna 83. dakikada Crespo'nun yerine dahil olan ve 17 dakikada takıma verdiği katkıyla Arda Güler konuşulmuştu.

Sarı-Lacivertliler'in tecrübeli çalıştırıcısı Jorge Jesus'a, bu maçın ardından Arda Güler konusundaki tepkiler çığ gibi büyürken Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka çarpıcı yorumlarda bulundu. Arda Güler'i oynatmamak 'ağır futbol kusurudur' diyen Büyüka, Jesus'u sert sözlerle eleştirdi.

İŞTE O YAZI...

 

 

17’lik Arda Güler, bu yaşa rağmen, abartısız lider oyuncu... Sanki küçük Alex... Ve bu Arda Güler, Fenerbahçe takımında oynamıyor, oynatılmıyor. En hafif ifade ile söyleyeyim: Arda Güler’i oturtmak, “ağır futbol kusuru” dur.

Fenerbahçe’nin hocası Jorge Jesus‘un göz kamaştıran kalitesine saygılar, sevgiler... Bunu her fırsatta yazıp söylüyoruz. Ancak bu kariyer nedeniyle Jorge Jesus “dokunulmaz” değil...

Fenerbahçe takımında bu kadar sıradan oyuncu varken, takımın tek kaliteli adamı Arda Güler’in çok uzun haftalardır kenarda oturması, Gaziantep maçında sadece sınırlı dakikalar kala oyuna sokulması asla kabul edilemez.

O sınırlı dakikalarda bile gördük ki, 17’lik Arda Güler, sadece kendisi oynamıyor, takımı da oynatıyor. Veriyor, alıyor, el işaretleriyle takım arkadaşlarını uyararak oyunu yönetmeye çalışıyor. Bu yaşa rağmen, abartısız lider oyuncu... Sanki küçük Alex... Ve bu Arda Güler, Fenerbahçe takımında oynamıyor, oynatılmıyor.

Jorge Jesus‘un yerinde olsam, bırakın Arda Güler‘i oturtmayı, ilk on biri yazarken, ilk isim olarak Arda Güler‘i yazarım. Takımın gerisi arkadan gelsin.

En hafif ifade ile söyleyeyim: Arda Güler’i oturtmak, “ağır futbol kusuru” dur. Jorge Jesus da şaşılacak biçimde bu kusuru işlemekte inat ediyor. Arda Güler ya oynar ya da oynar...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.