1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Asgari ücret ve emekli maaşına Nisan'da zam geliyor!
Asgari ücret ve emekli maaşına Nisan'da zam geliyor!

Asgari ücret ve emekli maaşına Nisan'da zam geliyor!

Geçen yıl Temmuz ayında asgari ücret, memur ve emeklilere yapılan ara zammın 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerden dolayı Nisan ayında yapılacağı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

A+A-

Erzurum Güncel- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümet ve işverenlerin ortak kararı ile 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücreti 8500 lira olarak açıklamış ve asgari ücreti duyuran Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "gerekmesi halinde 2022'deki gibi bir ara zam yapmaktan da kaçınmayız" ifadesini kullanmıştı. Ocak ayının ilk haftasında da memur ve emekliler için yapılacak zam yüzde 25 olarak duyurulmuş, tepkilerin ardından Erdoğan tarafından memur ve emekli zammı yüzde 30'a çıkarılmıştı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 2023 genel seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını duyurdu.Bugün de 10 Mart'ta kararı imzalayarak 60 günlük seçim sürecini başlatacağını ilan etti.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM GELECEK

Türkiye'de günden güne yükselen fiyatlar, hayat pahalılığı ve enflasyon gibi sorunlar altında seçime gidecek olan AKP'nin ise yeni planı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ek zam yapılabileceğinin sinyalini Aralık ayında verirken, Ankara kulislerinde konuşulan zam oranı sızdı.

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç'in "İkramiye ve maaşlara seçim zammı!" başlıklı yazısında aktardığına göre Ankara'da konuşulan 'ham bilgi' şu şekilde:

"Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilecek. Asgari ücrete yüzde 10, emeklilere yüzde 10-20 arasında ek zam yapılacak.

ZAM ORANLARI ENFLASYONA GÖRE ARTIŞ GÖSTEREBİLİR

Bugünkü ekonomik şartlar çerçevesinde oluşan zam oranları, geçen yıl olduğu gibi yüksek enflasyon karşısında daha da yukarıya çıkarılabilir. Bütün seçim anketlerinde Millet İttifakı'nın gerisinde kalan Erdoğan'ın, seçim öncesi son kozunu maaşlara yapılacak zam ile oynaması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum