1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Asgari ücret zammına 'yerel seçim' ayarı!
Asgari ücret zammına 'yerel seçim' ayarı!

Asgari ücret zammına 'yerel seçim' ayarı!

Asgari ücret zammı için kamuoyunda ortalama 17 bin TL rakamı konuşulurken, yeni bir iddia ortaya atıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yaklaşan yerel seçimlere ve 2024 yılında tek zam yapılacak olmasına dikkat çeken Saymaz, çok konuşulacak rakamı açıkladı. Kamuoyunun 15-16 bin TL'yi satın almış durumda olduğunu belirten Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammı için 'şok bir hamle' yapabileceğini iddia edilerek masadaki rakamı açıkladı. Saymaz'ın asgari ücret zammı için yaptığı tahmin gündem yarattı.

Asgari ücret zammı için son viraja doğru giriliyor. İşçi işverenin 2024 asgari ücret zammını belirlemek için bir araya gelecekleri kritik toplantının tarihi olarak Aralık ayının ilk haftası işaret edilirken, 2024 yılı için tek bir zammın yapılacak olması kamuoyunda beklentileri de artırdı. Kulislerde asgari ücretin ortalama 17 bin TL civarında olmasının beklendiği konuşulurken milyonlarca çalışan "2024 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?" sorularına yanıt ararken, çok konuşulacak yeni bir rakam ortaya atıldı. Yaklaşan yerel seçime ve tek zam yapılacak olmasına dikkat çeken gazeteci İsmail Saymaz "Kamuoyu 15-16 bin TL'yi satın aldı." dedi. Daha önce memurlara ve asgari ücretliye beklentilerin üzerinde bir zam oranının açıklandığını hatırlatan Saymaz'ın yeni asgari ücret zammı için verdiği rakam dikkat çekti. İşte 2024 asgari ücret zammıyla ilgili tüm detaylar...

 

Kasım ayının sonuna gelinmesiyle gözler 2024 asgari ücret zammına çevrildi. Milyonmlarca çalışan yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, işçi ve işveren kesimi bir araya gelecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu zamlı asgari ücret için Aralık ayının ilk haftasında toplanacak.

YENİ ASGARİ ÜCRETE 2024 İÇİN TEK ZAM YAPILACAK

YENİ ASGARİ ÜCRETE 2024 İÇİN TEK ZAM YAPILACAK

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücret 2022 ve 2023 yıllarında 6 aylık dönemlerle zamlanmıştı. Bu yıl da 2 zam mı yapılacak? sorusunun yanıtı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı boktayı koymuştu. Yapılan açıklamaya göre asgari ücrette 2024 yılı boyunca için tek bir rakam belirlenecek.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada "Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KONUŞULAN RAKAM: 17 BİN TL

 

Milyonlaca çalışan 2024 asgri ücret zammının ne kadar olacağını merak ederken, 2024 yılında tek zammın yapılacak olması ise beklentileri artırdı. Kamuoyunda asgari ücrete yeni yılda yüzde 45-50 civarında bir zam beklentisi oluşurken, asgari ücret için 17 bin TL en çok konuşulan rakam oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz ise Sözcü TV'de yaptığı açıklamada beklenen zam oranıyla ilgili sürpriz bir çıkış yaptı.

"ŞOK BİR HAMLEYLE DAHA DA YÜKSELTİLEBİLİR"

Yaklaşan yerel seçimlere dikkat çeken Saymaz "Ben asgari ücretin 15 bin 900 TL ile 17 bin 500 TL arasında bir yere oturacağını düşünüyorum. Ama eğer enflasyon yüzde 70'leri döverse bu durumda Cumurbaşkanı yerel seçimi de göz önünde bulundurarak 'Ben asgari ücretliyi de ortada bırakmıyorum' deme adına; şok bir hamleyle bence 18 bin TL'ye kadar yükseltebilir." dedi.

"20 BİN TL'Yİ GÖREBİLİRİZ"

Söz konusu zammın da 'yerel seçim promosyonu' olarak gerçekleştirilebileceğini belirten Saymaz "Hatta tek zam olacağı için 20 bini de görebiliriz." diye konuştu.

"KAMUOYU 15-16 BİN TL'Yİ SATIN ALDI"

Daha önce memurlara ve asgari ücretliye beklentilerin üzerinde bir zam yapıldığını hatırlatan Saymaz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Burada da kamuoyu 15-16 bin TL'yi satın aldı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı yerel seçimi de öngörerek bunu 18-20 bin TL bandına kadar yükseltirse ben şaşırmam. Yani piyasadaki ortalama maaşları yakalayacaktır asgari ücret."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.