1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Asgari ücrete üçüncü zam yolda! İşte kulislerde konuşulan ilk rakam
Asgari ücrete üçüncü zam yolda! İşte kulislerde konuşulan ilk rakam

Asgari ücrete üçüncü zam yolda! İşte kulislerde konuşulan ilk rakam

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılan yüzde 30'luk zammın ardından bir zam daha geleceği öne sürdü. Kulislerde dolaşan ilk rakam ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Asgari ücret 1 Temmuz'dan itibaren 4 bin 253 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er'in haber sitesi asgari ücrete 2023 Ocak ayı öncesinde yeni bir zam daha geleceğini öne sürdü. 

Kanun gereğince asgari ücrete bir yıl arayla en az bir defa zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen yeni zamla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunluluğun da kanunen ortadan kalktığını belirten gazete, AK Parti iktidarının isterse bu zammı yapmayabileceğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son olarak Kayseri’de yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını bir kez daha araladı. Çalışma Bakanı Bilgin ise asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada ise "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız" demişti.

Kulislerden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında asgari ücrete bir zam daha yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6 bin 700 lira olacağı ifade edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum