1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Aşısızların Kovid-19'dan ölme ihtimali açıklandı! Ürkütücü rakam
Aşısızların Kovid-19'dan ölme ihtimali açıklandı! Ürkütücü rakam

Aşısızların Kovid-19'dan ölme ihtimali açıklandı! Ürkütücü rakam

Avustralya'nın Yeni Güney Galler Sağlık Departmanı tarafından yayımlanan bir raporda, aşılanmamış kişilerin yoğun bakım ünitelerine girme veya Covid-19'dan ölme olasılığının 16 kat daha fazla olduğu açıklandı. -

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 9 Kasım'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 662 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 196 oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,73 olurken, 1., 2. ve 3. doz yapılan toplam aşı sayısı 117 milyon 723 bin 821'e yükseldi.

AŞI KARŞITLARI BU DURUMA NE DİYECEK?
Açıklanan tabloya bakıldığında aşının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Tüm dünyada 5 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 pandemisine karşı uzmanlar defalarca aşılanmanın önemine vurgu yaptı. Ancak aşı karşıtları asılsız ve yanlış bilgileri yayarak halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Avustralya'dan paylaşılan son veriler ise aşı karşıtlarına net bir cevap niteliğinde.

AŞISIZLARIN ÖLME OLASILIĞI NE KADAR?
Bilim insanları, aşısızların Covid-19'dan ölme olasılığının, tam aşılılara göre 16 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.