1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Atatürk Üniversitesinde Öğrenci Şöleni
Atatürk Üniversitesinde Öğrenci Şöleni

Atatürk Üniversitesinde Öğrenci Şöleni

Atatürk Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenci Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Şölene; Vali Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Emniyet Müdürü Ahmet Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Fuat Taşkesenligil, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, KYK Erzurum Bölge Müdürü Salih Kaygusuz, üniversite yönetimi, STK temsilcileri ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.
    Türkiye’de yaşayan ve eğitim gören uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerinde yaşıyormuş gibi hissetmelerini sağlamak için  etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Rektör Çomaklı, “Buradaki varlığınız hem üniversitemizin globalleşme hedefi çerçevesinde hem de uzakları yakın kılma adına bizim için önemli. Burada bulunmanız, dostluk ve kardeşlik düşüncesinin dünya ölçeğinde bilgiden hareketle yeşerip kuvvetlenmesi için çok önemli bir fırsat oluşturuyor. Problemleri, kendimize dışarıdan tutulan bir aynadan bakarak ele alıp değerlendirme konusunda çok farklı yaklaşımlar ortaya koymamızı sağlayacaktır. Sizin  buradaki varlığınız bize güç ve değer katıyor. Sizden beklentimiz, kültürel köprüler kurmanızdır. Dünyanın 78 ülkesinden 2 bin 346 uluslararası öğrenci Üniversitemiz ailesine katılmış durumda. Hedefimiz bu sayıyı her geçen gün biraz daha artırmak" diye konuştu.
    Bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Seyfettin Azizoğlu, “Yabancı uyruklu öğrenciler ülkemizin emanetidir. Bu noktada Atatürk Üniversitesinin edindiği misyonu önemsiyorum. Dünyanın dört bir yanından öğrenciler okumak için Erzurum’a geliyor. Onları güzel ağırlayıp, kendi ülkelerinde yaşıyormuş gibi hissetmelerini sağlamak bizim asli görevlerimiz arasında. Bu tür etkinlikler de alışmaya ve kaynaşmaya vesile olarak bu sürecin aşılmasına kolaylık sağlıyor" dedi.
    Piknik havasında geçen etkinlikte öğrenciler, müzik eşliğinde oyunlar oynayıp, gönüllerince eğlendiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.