1. HABERLER

  2. EGE

  3. Atina’dan Erdoğan’a Jest! Türklere 10 Yunan Adası İçin 7 Günlük Vize
Atina’dan Erdoğan’a Jest! Türklere 10 Yunan Adası İçin 7 Günlük Vize

Atina’dan Erdoğan’a Jest! Türklere 10 Yunan Adası İçin 7 Günlük Vize

Erdoğan'ın ziyareti sırasında açıklanacağı konuşulan vize kolaylığı, Türkiye'yi heyecanlandırdı. Bloomberg ve Reuters’e konuşan Yunan yetkililer, Türk vatandaşlarına 7 günlük geçici vize verileceğini belirtiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in davetiyle, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı'na katılmak üzere bugün Yunanistan'a resmi ziyarette bulunuyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Yunanistan'ın, yedi adası için Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması başlatmayı planladığı öne sürülmüştü.

Yunanistan'ın vize kolaylığı iddiası ete kemiğe bürünüyor.

Bloomberg ve Reuters’e konuşan Yunan yetkililer iki ülke arasındaki turizmi desteklemek amacıyla Türkiye’ye yakın 10 Yunan adasını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına 7 günlük geçici vize verileceğini açıkladı. Karar, Erdoğan’ın bugün başlayacak Atina ziyareti sırasında açıklanacak.

erdogan-micotakis.jpg

Son aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleriyle tansiyonun yükseldiği ve Ege’nin iki tarafından gerilimin arttığı ilişkilerde bugün Erdoğan kalabalık bir bakan heyetiyle birlikte Atina’ya giderek ilişkilerde yeni bir dönemin temellerini atmak istiyor.

pasapyort-vize.jpg

Reuters’a konuşan bir Yunan hükümet yetkilisi, “Pozitif bir gündeme ağırlık vererek bunun her iki tarafa da katkı sağlayacağını göstermek istiyoruz” dedi.

yunanistan-vize.jpg

Haberde, “Hükümet yetkililerine göre toplantılardan ortak bir deklarasyon ve ekonomi, sağlık, eğitim, tarım, göç ve turizm gibi sektörlerde anlaşmalar çıkacak. Yetkililer, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nden Türk vatandaşlarının Türkiye kıyılarına yakın 10 ada için yedi günlük turist vizesine yeniden başvurabilmeleri için izin aldığını ve bunun iyi niyetin bir kanıtı olarak ziyaret sırasında duyurulmasının beklendiğini söyledi” ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.