1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. AVM'lerde Kobani alarmı
AVM'lerde Kobani alarmı

AVM'lerde Kobani alarmı

Yabancı kurumlar Türkiye'de buralardan uzak durun deyince...

A+A-

Erzurum Güncel- Yabancı kurumların vatandaşlarına “AVM’ler gibi kalabalık yerlerden bir süre uzak durmaları’ yönündeki tavsiye mesajları gözleri gün içinde binlerce kişiyi ağırlayan AVM’lere çevirdi. Eylemler başladığından beri zaten alarmda olan AVM’lerde güvenlik ve personele takviye yapıldı.

IŞİD’in Kobani’yi kuşatmasıyla Türkiye’de başlayan eylemler ve yaşanan olaylar güvenlik hassasiyetini artırdı. İngiliz Konsolosluğu dahil bazı yabancı kurumların Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına “AVM’ler gibi kalabalık yerlerden bir süre uzak durmalarını” tavsiye eden mesajlar göndermesi sosyal medya üzerinden yayılınca gözler büyük alışveriş merkezlerine çevrildi. Bu söylentilerden önce de aslında büyük kentlerde AVM’ler gibi kalabalık sosyal alanlarda önlemler sıkılaştırılmaya başladı. Yüz tanıma sistemli kameralardan x-ray cihazlarına kadar pek çok özel ekipmanla korunan alışveriş merkezleri tehdit olarak algılanabilecek bir gelişme yaşanmamasına rağmen, toplumsal olayların yarattığı olağan risk karşısında tedbiri elden bırakmadı.

GüVENLİĞE TAKVİYE

Nitekim İstanbul’daki pek çok AVM’de özel güvenlik personeli sayısına takviye yapıldı. Otoparklara giren araçları daha fazla güvenlik elemanının kontrol ettiği sistemlere geçildi. çoğu AVM bulunduğu çevrede herhangi bir olay çıkması ihtimaline karşı, bölgedeki emniyet birimleriyle dirsek temasında çalışmaya başladı. Tedbir amaçlı uygulamaların tüketiciye hissettirilmemesine özen gösterilirken, AVM’lerde ziyaretçi kaybı olmadığı ifade edildi. AVM yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, son günlerde gerek cirolarda gerekse ziyaretçi sayılarında gerileme gözlenmedi.

ESNAFA YARI ZAMANLI GüVENLİ ELEMANI TAHSİS EDİLİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.