1. YAZARLAR

  2. Recep Kapucu

  3. Avukatları da, ACA'nın işlediği suçları doğruladı...
Recep Kapucu

Recep Kapucu

Yazarın Tüm Yazıları >

Avukatları da, ACA'nın işlediği suçları doğruladı...

A+A-

Erzurum'da yazılmayanları yazan Gazeteci Onur Sağsöz, geçtiğimiz hafta www.erzurumajans.com 'da ki köşesinde bir yazı kaleme aldı.

Erzurum'da işadamı olarak geçinen ve yaptığı sözde yardımlarla kalemşorlarına kendisini "Erzurumlu Hayır Sever İş adamı Memet ACA" diye lanse ettiren bir Hınıslı şahsın maskesini düşürdü.

Suçlamalar ciddiydi.

Belge olmadan böyle bir yazı kaleme alınamazdı.

Gerçi sen daha önce bu şahsın maskesini düşürmüştüm,

"Kim Bu Memet ACA"

İsterseniz bu köşe yazımı okumayanlarınız vardır diye düşünerek o yazımı yeniden yayınlıyorum. (5 Mart 2016)

Son günlerde, nereye gitsem, kimi görsem bana bir isim soruyorlar. İsterseniz neden bana bu sorunun sorulduğunu sizinle paylaşayım. Bu sorulan şahısta benim gibi Hınıslı. Kendisi Hınıs'ın Erence (Hırt) köyünden. İstanbul'da yaşıyor. Tam ne iş yaptığını bilmiyorum. Bilende yok. Ama kendisini iş adamı diye tanıtıyor. Yani hiç tanımıyorum. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra iyiden iyiye ortaya çıktı. Sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görünüyor. Hatta, başkan Sekmen hep sağında, solunda, hatta arkasında poz veriyor. Bu şahıs aynı şekilde İçişleri Bakını Efkan Ala'nın da yanında görüntüler veriyor. Sadece onlarla da yetinmiyor. Kapı kapı, şehir şehir geziyor. Bakanlarla, Milletvekilleriyle, AK parti genel merkez yöneticileriyle, müsteşarlarla, Genel Müdürler ile, Valiler ile, Emniyet Müdürleri ile, Kaymakamlarla, hakimlerle sık sık fotoğraflar çekiliyor. Hatta bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyor. İşte Memet ACA, sorulmaya başlayınca bende kendi çapımda bir araştırma yaptım. Soru işaretleriyle dolu bir isim. En ilginci, bazı kaymakamları peşinden sürükleyip ilçe ilçe gezmesi. Ziyaretlerde bulunması. Yani ilçe kaymakamlarını peşinden sürükleyen biri. İlçelerde bürokratlarla toplu yemek yemesi. Tabi, hakkında bir sürüde iddia bulunuyor. Gerçi bu iddiaları buraya taşımayacağım. Ama bu iddiaların altını doldurduğumda yine sizlerle paylaşacağım... Sahi kim bu MEMET ACA... :Bu fotolar Memet Aca'nın www.facebook.com sayfasından alınmıştır...

Gerçi bu fotolar, sitemde görünmüyor ama

Mahkeme dosyasında mevcut.

Tabi beni mahkemeye verdi.

Ne de olmasa ACA'yı deşifre etmiştim.

Yerel mahkemede berat ettim.

İşte hakkında bir dizi iddia bulunan Memet ACA'nın geçmişine ben ulaşamadım.

Ama gazetecilik dersi veren Onur Sağsöz, ulaştı ve yayınladı.

İşte SAĞSÖZ'ün köşesine taşıdığı o iddialar...

2011 yılında ‘Kamu Görevlileri ile İlişkisi Olduğundan Bahisle Bir İşin Gördürüleceği Vaadiyle Dolandırıcılıkla’ suçlandığını…

Hakkında dava açıldığını…

Tam üç kere ‘Borçlunun Ödeme Şartını İhlal’ ile suçlandığını…

Her üçünden de mahkûmiyet kararı aldığını…

Basit tehdit ile suçlandığını…

Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret ile suçlandığını…

Bu iddiaları okuyup, gazetesine taşımayanın gazeteciliğinden şüphe duyarım.

İşte benim gazeteciliğimden de kimse şüphe duymasın diye, SAĞSÖZ'ün o köşe yazısını manşetime taşıdım.

Bugün bir konu araştırırken, Memet ACA'nın Avukatlarından bir "kamuoyuna duyurulur" başlıklı bir açıklama okudum.

Gerçi bu açıklamayı bana da gönderseydiler, ben de yayınlardım.

İşte o açıklamayı noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyorum...

Onur SAĞSÖZ tarafından kaleme alınan ve M. Zeki ARICIOĞLU’nun imtiyaz sahibi olduğu Erzurum Ajans isimli sitede yayınlanan Müvekkil Sayın Memet ACA hakkında “siz bu duruma düşmeyin” başlıklı yazı ile müvekkile ait kişisel veriler hukuka aykırı olarak medya kanallarında ve sosyal medyada yayınlanmıştır. Bu haber ile Gazeteciliği, itibar suikastinden ayıran habercilik etikleri ihlal edilmiştir. Yine bu haber 15 Temmuz öncesinde de örneğine çok defa rastlanan “gücün medyasını” harekete geçirmiştir. Öyle ki; gerçeğe aykırı bilgiler kişisel verilerle donatılarak manipülatif bir hale büründürülmüş ve Müvekkil hakkında itibar suikastinde bulunulmuştur. 15 Temmuz öncesi dönemleri anımsatan bir yolla arkalarına aldıkları siyasi desteği kullanarak kişisel verilere erişen şahıslar, söz konusu verileri gerçekle bağlantısız bir şekilde sunarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir.

Müvekkilime ait kişisel verileri hukuka aykırı yol ve ilişkilerle ele geçirip basın ve sosyal medyada yayan Erzurum Ajans imtiyaz sahibi M.Zeki ARICIOĞLU ve yazarı Onur SAĞSÖZ ile yine yayım yapan Erzurum Güncel Medya imtiyaz sahibi ve yazarı Recep KAPUCU hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına tarafımızdan suç duyurusunda bulunulmuş ve manevi tazminat talepli davalar açılmıştır. Ayrıca bu hukuksuzluğun gerçekleştirilebilmesi için kişisel verileri hukuka aykırı olarak saklayan, söz konusu şahıslara veren ve yayımını gerçekleştirerek suça iştiraki olanların tespiti için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde gerekli müracaatlar yapılacaktır. Bu veçhile ile inanıyoruz ki; hukukun üstünlüğü; gücün medyasının bol ışıltılı, bol yalanlı nobran dili hakkında hükmünü icra edecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Vekilleri Av. Ali Rıza ERCOŞKUN

Av. Muhammed Emin YARDIMCI

Yani, Avukatları Memet ACA, "bu haltları yememiş " diyemiyorlar.

Akıllarına göre, suyu bulandırmaya çalışıyorlar.

Ben bunu yemedim...

AMA ÇOK KORKTUM...

Aslında Siz Avukat beyler, güzel bir işe imza attınız.

Gazeteci Onur Sağsöz'ün, köşesine taşıdığı Memet ACA ile ilgili suçlamaları doğrulamış oldunuz....

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.