1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bahçeli ısrar ediyor, Erdoğan kararsız! Aday olmayacak mı?
Bahçeli ısrar ediyor, Erdoğan kararsız! Aday olmayacak mı?

Bahçeli ısrar ediyor, Erdoğan kararsız! Aday olmayacak mı?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın neden adaylığını açıklamadığına dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın neden adaylığını açıklamada beklediğini yazdı. "Bahçeli’nin gönlünden Erdoğan aday olması" geçiyor diyen Korkusuz yazarı Ahmet Takan Erdoğan'ın kararsız kalmasını değerlendirdi.

"ERDOĞAN 'BEN ADAYIM AÇIKLAMASI' YAPAMADI"

 "Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor ama Erdoğan dahil kimse ‘Ben adayım’ açıklamasını daha yapmadı/yapamadı." diyen Korkusuz yazarı Ahmet Takan, "Aslında herkesin bir hesabı var ve o hesap çarşıya uymadığı için çıkıp ‘Adayım’ diyemiyor. Örneğin Erdoğan, 20 yıldır süren yenilmezlik rekorunu riske atmamak için garanti bir seçim istiyor, onu görmeden adayım demiyor." yazdı.

İşte, Korkusuz yazarı Ahmet Takan'ın yazısının dikkat çeken o kısmı:

"Gelecek seçime yorum yapmak gerçekten çok zor. En önemlisi daha seçimin ne zaman olacağı bile belirsiz. Bakmayın siz 2023 söylemlerine. Bir akşam son dakika Beştepe’de toplanmaya bakar ‘Ey halkım üç ay sonra seçime gidiyoruz’ açıklaması.

Seçimin zamanını bilmek kadar kimlerin aday olacağını da bilmiyoruz. Şu ana kadar ‘ben adayım’ diyen biri çıkmadı. Herkes gönlünden geçeni dillendiriyor. Bahçeli’nin gönlünden Erdoğan, Erdoğan’ın gönlünden rakibinin Kılıçdaroğlu olması, Kılıçdaroğlu’nun gönlünden ortak bir aday bulunması, koltuk ve pozisyon korumak isteyen CHP tabanının gönlünden Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin gönlünden Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş geçiyor. Say say bitmez. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor ama Erdoğan dahil kimse ‘Ben adayım’ açıklamasını daha yapmadı/yapamadı.

Ortalıkta bu kadar gönül aslanı varken, tartışmaya başka bir pencere açmak isterim. Acaba kimse Cumhurbaşkanı olmak istemiyor olabilir mi?

Aslında herkesin bir hesabı var ve o hesap çarşıya uymadığı için çıkıp ‘Adayım’ diyemiyor. Örneğin Erdoğan, 20 yıldır süren yenilmezlik rekorunu riske atmamak için garanti bir seçim istiyor, onu görmeden adayım demiyor. Karşı mahalleden ise henüz bir aday çıkmaması ya da çıkarılamamasının nedeni ‘Yıpranır’ düşüncesi değil. Hatta bir aday belirlenebilse, olası yıpratılma çabaları bir mağduriyet durumu doğuracaktır ki, bizim seçmen mağdurlara bayılır. Bakınız; son yerel seçimlerde İmamoğlu’nun ikinci turda attığı fark.

Kısaca, Erdoğan seçilme garantisi arıyor, olası rakipleri geçici Cumhurbaşkanı olmak istemiyor. Sonuç; Aday yok.“

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.