1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bahçeli’den dikkat çeken İmralı çıkışı: 'Siyasallaşma koordinatörlüğü onun da hakkıdır'
Bahçeli’den dikkat çeken İmralı çıkışı: 'Siyasallaşma koordinatörlüğü onun da hakkıdır'

Bahçeli’den dikkat çeken İmralı çıkışı: 'Siyasallaşma koordinatörlüğü onun da hakkıdır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin açıklamasında, “Siyasallaşma koordinatörlüğü İmralı’da bulunan kişinin de hakkıdır” dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Bahçeli'den Gündeme Dair Çarpıcı Çıkışlar: İmralı Çıkışı ve Fon Tartışmalarına Sabır Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 24. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İç siyasetteki sıcak başlıklara ve güvenlik politikalarına dair dikkat çeken mesajlar veren Bahçeli, özellikle terör örgütünün feshi ve kamuoyunu meşgul eden fon iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Terörsüz Türkiye Artık Bir Devlet Politikasıdır"

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan ve sürecin kurumsal bir zemine oturtulması gerektiğini belirten Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" hedefinin bir devlet politikası haline geldiğini kaydetti. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten MHP Lideri, sürece ilişkin atılacak adımları şu sözlerle aktardı:

"Terörsüz Türkiye devlet politikası haline dönüşmüştür. Faaliyet alanları bellidir, çalışmalar sürmektedir. Artık yasal çerçevede bazı kurulların teşkil edilmesi gerekmektedir. Terörle mücadelede asla geri dönüş yoktur. Bu vatanı seven herkes kardeşlik şuuruyla hareket etmelidir. MHP olarak duruşumuz nettir; sözümüz sözdür ve ne söylediysek arkasındayız. Siyasallaşma koordinatörlüğü İmralı'da bulunan kişinin de hakkıdır."

Fon Tartışmaları ve Yargı Süreci: "Peşin Hükümden Kaçınılmalı"

Son dönemde kamuoyunu meşgul eden fon tartışmalarına ve suçlamalara da değinen Devlet Bahçeli, somut hukuki deliller ortaya konmadan yürütülen karalama kampanyalarını eleştirdi. Süreç sonuçlanmadan peşin hüküm vermenin siyasi tansiyonu tırmandıracağını ifade eden Bahçeli, sağduyu ve sabır çağrısında bulundu:

"Mesele gündeme gelir gelmez farklı çevrelerce aceleci yorumlar yapılıyor. Konu hukuken tam anlamıyla soruşturulmadan, sorgulamalar tamamlanmadan hüküm kurmak doğru bir yaklaşım değildir. İnceleme ve tahkikat bitmeden herkesi töhmet altında bırakmak yanlıştır. Burada sabırlı olmakta büyük yarar vardır. Bu memlekete samimiyetle hizmet eden her fert kıymetlidir; şayet bir suç varsa gereği zaten yargı eliyle yapılacaktır. Meclis de yargı organları da görevlerinin başındadır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.