1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Bahçeli'den zılgıtı yediler'
'Bahçeli'den zılgıtı yediler'

'Bahçeli'den zılgıtı yediler'

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Meclis'te önce onaylanan daha sonra ise reddedilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT meselesini köşesine taşıdı. İYİ Parti'nin verdiği teklife, MHP'li vekillerin ise önce 'Evet' ardından ise 'Hayır' oyu kullandığını belirten Turan,

A+A-

Erzurum Güncel- Sözcü yazarı Rahmi Turan, Meclis'te önce onaylanan daha sonra ise reddedilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesini köşesine taşıdı. İYİ Parti'nin verdiği teklife, MHP'li vekillerin ise önce 'Evet' ardından ise 'Hayır' oyu kullandığını belirten Turan, "Bahçeli'den zılgıtı yedi! Sonraki oylamada MHP'li vekiller, Bahçeli'nin emriyle 'Çekimser' kalınca önerge reddedildi. Böylece Bahçeli Bey, AKP'ye büyük bir kıyak daha yapmış oldu. Şimdi yüz binlerce mağdur kan ağlıyor!" ifadesini kullandı.

'İttifak bozuldu' diyenlere 'Siz Bahçeli'ye bakmayın, çabuk döner, çünkü koltuğu için AKP'ye muhtaç!' dediğini hatırlatan yazar, "Yüz binlerce insan hayal kırıklığı yaşıyor. Bunlar 'EYT' mağdurları. Yani 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar!'Uzun yıllar sigorta primlerini ödemişler, 25 yıllarını doldurup emeklilik hakkını kazanmışlar… Devlet onlara 'Evet emeklisiniz ama bir de yaş barajı var, o yaşı doldurmadan emekli maaşı ödeyemeyiz, bekleyeceksiniz' diyor. İYİ Parti bu sorunu çözmek için Meclis'e bir teklif verdi. Diğer muhalefet partileriyle birlikte MHP de öneriye önce 'Evet' dedi… Dedi ama Bahçeli'den de zılgıtı yedi! Sonraki oylamada MHP'li vekiller, Bahçeli'nin emriyle 'Çekimser' kalınca önerge reddedildi.

Böylece Bahçeli Bey, AKP'ye büyük bir kıyak daha yapmış oldu. ve Erdoğan'a rahat bir nefes aldırırken MHP milletvekillerini çok zor durumda bıraktı. Allah hiçbir parlamenteri MHP'li vekillerin durumuna düşürmesin!" diye yazdı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.