1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz zammı için yeni açıklama
Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz zammı için yeni açıklama

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz zammı için yeni açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den, milyonlarca çalışanın, iş verenin ve "oh nasıl olsa zam alıyorlar kiraya da zam yaparım" diyen "fırsatçı" ev sahiplerinin dört gözle beklediği asgari ücret zammı için dikkat çeken açıklama.

A+A-

Erzurum Güncel- NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili Temmuz ayındaki beklentiye ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki ifadelerini hatırlattı. Erdoğan'ın katkısıyla asgari ücretin belli bir seviyeye geldiğini ifade eden Bilgin, "Temmuz’da da aynı, benzer bir süreç işleyecektir" dedi.

 

 Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen en düşük memur maaşının net 17 brüt 22 bin TL olacağı yönündeki haberlere ilişkin Bakan Bilgin, “Bizim açıklamamız açık” diyerek, “22 bin lira olacak” ifadesini kullandı.

Çalışma hayatında EYT ve 3600 ek gösterge gibi pek çok çalışmanın tamamlandığını belirten Bilgin, “Son kapattığımız dosya, geçici işçiler dosyası oldu. Onu Meclis'e intikal ettirebildik. Bunların birçoğu Meclis'te çözülecek. Yani biz hazırlığı yapıyoruz, teknik çalışma Meclis'te yapılıyor. Dolayısıyla orada benim önümde taşeron işçileri kaldı” dedi.

Belediyelerde çalışan bir personel grubunun sorunlarının da önlerinde bulunduğunu söyleyen Bilgin, "Öyle

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.