1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakan Derya Yanık'tan depremzede çocuklar hakkında açıklama
Bakan Derya Yanık'tan depremzede çocuklar hakkında açıklama

Bakan Derya Yanık'tan depremzede çocuklar hakkında açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki 1362 refakatsiz çocuğun 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki 1362 refakatsiz çocuğun 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıkladı. 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu illerde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan depremzede çocuklara ilişkin açıklama geldi.

Bakan Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki 1362 refakatsiz çocuğun 369’unun kimlikleri belirlenerek ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

1

"ŞEFKAT SAĞANAĞI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Çok yoğun bir koruyucu aile olma isteği olduğunu ifade eden Yanık, "Koruyucu ailelik ve evlat edinme isteği şu anda çok yoğun. Koruyucu aile sistemi bizim önerdiğimiz bir mekanizma ancak çocukların eğer kimlikleri belli değilse kimlik tespiti yapmak ve ailelerini bulmak önemli. Bu iki işlem yapılmadan çocukları evlat edindirmek mümkün değil. Çocuklarımızı dönemsel olarak evlat edindirme çalışmamız yok. Vatandaşlar ihtiyaç olabileceğini düşünüp bu tarz başvurularda bulunuyorlar ancak bizim bakanlık olarak tüm çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak gücümüz var. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun koruyucu aile uygunluğu denetimi süreçlerini geçirmeden bu talepleri kabul etmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.