1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Bakan Soylu'dan "yemin" görüntülerine ilişkin açıklama
Bakan Soylu'dan "yemin" görüntülerine ilişkin açıklama

Bakan Soylu'dan "yemin" görüntülerine ilişkin açıklama

Bir polis okulunda çekilen yemin görüntüleri gündem oldu. Polis Akademisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Bir polis okulunda çekildiği anlaşılan yemin eden polislerin görüntüsü sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Paylaşılan videoda Polis Akademisi öğrencilerinin, yüksek sesle söylenen kelimeleri tekrar ettikleri ve şu ifadeleri kullandıkları duyuluyor: 

"Bismillâhirrahmânirrahîm. Ol deyince olduran, gönülleri iman gücüyle dolduran, Allah'a, Kuran'a, peygamberlere bayrağa ve silaha yemin olsun, şehitlerim rahat uyusun, gazilerim emin olsun, intikam, intikam, intikam daim olsun. Unutursak kanımız kurusun. Allah Türk'ü korusun. Amin"

SOYLU: O YÖNETİCİYİ GÖREVDEN ALDIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir TV kanalının canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İçişleri Bakanı Soylu, sosyal medyaya görüntüleri yansıyan polis meslek yüksekokulundaki yemin töreni ile ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu: 

"Bu konuda çok iyi önlemler aldığımızı söylemek isterim. Tüm araştırmalarda polis ve jandarma, Türkiye'nin en güvenilir ilk 3 kurumu arasında çıkıyor. Polis okulunda böyle bir olay oldu, bu olay 2017'nin Mart ayında oldu ama bu tamamen 10 binlerce yetişen öğrenciden birkaçına yönelik bir tek yerde yaşanmış ve oradaki yöneticilerine yönelik bir olaydır ve biz de hemen o yöneticiyi orada görevden aldık. Bu 2 yıl önce yayınlanmıştı ve yayınlanır yayınlanmaz hemen reaksiyonumuzu gösterdik."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum