1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Bakan Tekin'den 1001 Hatim paylaşımı
Bakan Tekin'den 1001 Hatim paylaşımı

Bakan Tekin'den 1001 Hatim paylaşımı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün duası yapılacak olan asırlık gelenek 1001 Hatim’in önemine dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün duası yapılacak olan asırlık gelenek 1001 Hatim’in önemine dikkat çekti. 1001 Hatim geleneği hakkında takipçilerine  sosyal medya hesabından kısa bir bilgi veren Bakan Tekin, dua ve temennilerini aktardı. Bakan Tekin, “ Cenabıhak okunan Kur’an-ı Kerim’i ve edilen dualarınızı kabul eylesin; milletimizi, devletimizi ve yarınlarımız olan evlatlarımızı her türlü kazadan, musibetten ve afetten münezzeh tutsun inşallah. Cumamız bereketli olsun” dedi.

Bakan Tekin açıklamalarında, “Baba ocağım Erzurum’da, 1001 hatim geleneği 1500’lü yıllarda yaşamış Pir Ali Baba’nın öncülüğünde başlamıştır. Şehrin ve ülkemizin afetlerden ve her türlü musibetten korunması için yaklaşık 500 yıllık bir gelenek olan “1001 Hatim” okunur. Beş asırdır süregelen bu gelenek, günümüzde aralık ayının son 15 günü ile ocak ayının ilk 15 günü arasında gerçekleşir. Bugün de hemşerilerimin cuma namazından sonra 1001 Hatimi dualayacaklarını ve kadim geleneğimizi ifa edeceklerini öğrendim.

 Cenabıhak okunan Kur’an-ı Kerim’i ve edilen dualarınızı kabul eylesin; milletimizi, devletimizi ve yarınlarımız olan evlatlarımızı her türlü kazadan, musibetten ve afetten münezzeh tutsun inşallah. Cumamız bereketli olsun” ifadelerine yer verdi.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.