1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakanlık ''gülünebilir'' dedi, Nasreddin Hoca etkinliği iptal edildi!
Bakanlık ''gülünebilir'' dedi, Nasreddin Hoca etkinliği iptal edildi!

Bakanlık ''gülünebilir'' dedi, Nasreddin Hoca etkinliği iptal edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, "gülünebilir" endişesiyle UNESCO’nun insanlığın ortak kültürel mirası olarak tescillediği “Nasreddin Hoca Fıkra Anlatı Geleneği” adlı yarışmayı iptal edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Güldürürken düşündüren fıkralarıyla UNESCO'nun, “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” listesindeki “Nasreddin Hoca Fıkra Anlatı Geleneği”, geçen yıl kasım ayında Fas'ta yapılan UNESCO zirvesinde, tüm üye ülkelerin oy birliğiyle uluslararası kültür varlığı olarak tescillendi.

 

Sözcü gazetesinden Sultan Uçar'ın haberine göre İlkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencileri arasında şimdiye kadar uluslararası tescili olmadan yerelde yapılan “Nasreddin Hoca Fıkra Anlatı Geleneği” adlı yarışma Akşehir Belediyesi'nin başvurusu ve MEB'in onayı ile uluslararası tescilli ilk yılında askıya alındı. Nasreddin Hoca fıkralarına, gülünme riskinin değerlendirildiği öğrenildi.

 

2-yf3x-cover-jpg.webp

Akşehir'in AK Partili Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir'de yapılması düşünülen ‘İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” bölge ve Türkiye finalleri, İsrail'in Filistinli sivillere soykırım yapması sebebiyle ülkemizde ‘Milli Yas' ilan edildiği için başka bir tarihe ertelenmesi planlandı” diyerek, yarışmanın ertelenmesi ve tüm ilkokullara duyurulmasını, MEB'den talep etti.

Bakanlık Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu da 25 Ekim 2023 tarihinde, resmi yazıyla 81 il milli eğitim, ilçeler ve okullara, Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması'nın ertelendiğini bildirdi. Bakanlık, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla bu yıl 7'ncisi yapılacak Ulusal İlkokullar Arası Fıkra Canlandırma Yarışması'nı erteleme kararını, 30 Ekim 2023'te yayınladı. Yarışma 26 Ekim'de final yapacaktı.

 

(Kaynak)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.