1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Barış Pınarı Harekatı’nda Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor
Barış Pınarı Harekatı’nda Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor

Barış Pınarı Harekatı’nda Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor

Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın 3.gününde Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor. Tel Abyad ve Rasulayn çevresindeki köyler teröristlerden temizleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı üçüncü gününde. Mehmetçik Fırat'ın doğusunda ilerlemesini sürdürürken, Tel Abyad ve Rasulayn çevresindeki köyler teröristlerden temizlenmeye devam ediyor.  

SEVKİYATLAR DEVAM EDİYOR

Gece boyunca sevkiyatlar durmadan devam ederken, Türk askeri SMO askerlerinin operasyon bölgesinde ilerleyişi de aralıksız sürüyor. Operasyonun ilk hedefi olan Tel Abyad ve Rasulayn kentlerinin etrafı tamamen kuşatılmak üzere.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 277 OLDU

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında gece boyunca icra edilen harekâtlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 277 oldu.

SIĞINAKLARI YERLE BİR EDİLDİ

MSB'den yapılan açıklamada Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Rasulayn'daki bir sığınağa düzenlenen hava harekâtında 19 PKK/PYD-YPG'li terörist etkisiz hale getirildi." denildi.

20191010_2_38670641_48361511_web-001.jpg

YPG/PKK'LILARA AİT ARAÇ İMHA EDİLDİ, 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Harekat kapsamında Tel Abyad'ın batısındaki El-Yabisa köyünde YPG/PKK'lılara ait havan atışı yapan bir kamyonet imha edildi. Edinilen bilgiye göre aracın içerisindeki 2 terörist de etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTLER HEDEFLERİN VURULMASINI ENGELLEMEK İÇİN LASTİK VE MAZOT YAKIYOR

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedefleri obüs atışlarıyla vuruluyor. Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

AZEZ'DE TSK ÜSSÜNE HAVANLI SALDIRI: 5 ASKER YARALI

Terör örgütü PKK/PYD, Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Azez'e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 5 asker, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

RASULAYN'DA YPG HEDEFLERİ VURULUYOR

Barış Pınarı Harekatı'nda yeni bir gelişme yaşandı. Rasulayn'da YPG hedefleri yerle bir edildi. Televizyonların canlı yayına geçtiği görüntülerde kentten dumanların yükseldiği görülüyor.

rasulayn.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.