1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başak Demirtaş çekildi, gözler DEM'e çevrildi!
Başak Demirtaş çekildi, gözler DEM'e çevrildi!

Başak Demirtaş çekildi, gözler DEM'e çevrildi!

Başak Demirtaş çekildi, gözler DEM'e çevrildi! İşte aday olma ihtimali yüksek 3 isim: Selahattin Demirtaş'la istişare edildi

A+A-

Erzurum Güncel- Yerel seçimlerin en çok konuşulan kenti İstanbul'da, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklaması yeni bir süreci başlattı. Demirtaş aday olmayacak ancak DEM Parti aday çıkacak.Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen adaylarla ilgili son kulis bilgisini gazeteci İsmail Saymaz kaleme aldı. İşte İstanbul için konuşulan 3 isim...

Yerel seçimlerin en çok konuşulan kenti İstanbul'da, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklaması yeni bir süreci başlattı. Demirtaş aday olmayacak ancak DEM Parti aday çıkacak.Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen adaylarla ilgili son kulis bilgisini gazeteci İsmail Saymaz kaleme aldı. İşte İstanbul için konuşulan 3 isim...

'X'te paylaş

Bildirim ikonu1

TAKİP ETMynet Google News'e Abone Ol

Seçimlere iki aydan az bir süre kala aday tartışmalarında flu yerler netleşmeye başladı. Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olma ihtimali halinde ortaya çıkacak senaryo günlerdir tartışılıyordu. Başak Demirtaş İstanbul için kararını verdi ve dün yaptığı yazılı açıklamayla aday olmadığını ilan etti. Peki DEM Parti kimi aday gösterecek?

 

İstanbul'da heyecan dolu geçmesi beklenen seçim yarışı gün gün kızışıyor. 2019'da iki seçim sonucunda göreve gelen Ekrem İmamoğlu CHP'den yeniden aday.

Cumhur İttifakı İmamoğlu'nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u çıkardı.

2023 seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından 'müstakillik' vurgusu yapan İYİ Parti'de 2019 seçimlerinin önemli ismi Buğra Kavuncu'yu sahaya sürdü.

Zafer Partisi yarışa eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nu aday gösterdi. Bir aday da Yeniden Refah Partisi'den gelecek.

AK Parti'yle anlaşamayan ve aday göstereceğini ilan eden YRP'nin adayı önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

Aday sayısının gün gün arttığı İstanbul'da Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimali dengeleri değiştirebilecek unsurlardan biri olarak görülüyordu. Demirtaş aday olmayacağını ilan etti. Şimdi ise gözler DEM Parti'nin İstanbul'da izleyeceği politikaya çevrildi.

 

Gazeteci İsmail Saymaz, DEM Partideki gelişmeleri son yazısında kaleme aldı. Saymaz yazısında, “Başak Demirtaş çekildiğine göre İstanbul’daki aday havuzunda kimler var? sorusuna yanıt olarak, "İlk akla gelen aday DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş. Ayrıca Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu’nun adı geçiyor.” ifadelerini kaleme aldı.

 

Saymaz, DEM Partili bir yetkilinin de Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme süreciyle ilgili şunları ifade ettiğini aktardı;

 

“İstanbul’u ver, Selo’yu al’ şeklindeki değerlendirmelerin tümü gidişatı yeniden ele alma fırsatı verdi. Şüphesiz Selahattin Demirtaş’la da istişare edilmiştir. Başak Hanım’ın görüşleri de bu doğrultuda olunca konsensüse vardık. En güçlü adayın çıkarılması kararlılığımız elbette sürüyor.”

MYNET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.