1. HABERLER

  2. EGE

  3. Başbakan Davutoğlu konuşuyor!
Başbakan Davutoğlu konuşuyor!

Başbakan Davutoğlu konuşuyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında soruları cevaplıyor. Davutoğlu, dün patlamanın olduğu meydanda seçim otobüsü üzerinden siyasi açıklamalar yapan Demirtaş'ın tavrını isim vermeden eleştirdi. Davutoğlu, Ankara'daki patlama hakkında ise 2 ismin

A+A-
Erzurum Güncel- Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV sunucusu Ahmed Arpat, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil çevikcan ve Mustafa Karaalioğlu sorularını yanıtlıyor.

YAYINI CANLI İZLEMEK İçİN TIKLAYINIZ!

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına taziyelerimi iletmek istiyorum. Bu bütün Türkiye'ye yönelik bir saldırı. Halkımızın bütününe yönelik, demokrasiye karşı bir saldırı. Seçime gölge düşürme çabası da var. Küçük siyasi hesaplar yapılmamalı. Bugünlerde seçime yönelik ifadeler kullanılmamalı.

Bu ve benzeri saldırılar Türkiye'yi Suriye yapmaz. DEAŞ'ın, PKK'nın, DHKP-C'nin canlı bomba eğitimi yaptıklarını biliyoruz.

"öLüMLER üZERİNDEN SİYASET YAPMAMAK LAZIM"

Zaaf ve ihmal nerede varsa bunun üzerine gidilecek ve alınacak tedbirler konuşulacak. Şimdi ilk yapmamız gereken yaralarımızı sarmak.
Herbiri bizim canımız. Birgün önce bize en ağır hakareti yapmış olsa da onlar bizim canımızdır. Bizim de çocuklarımız var.
Ama bunu siyasi bir malzeme yapmamak lazım. Bu facia üzerinden siyasi çıkarların peşine düşmemek lazım.

"BİR İSME çOK YAKLAŞILDI"

kimseyi telaşlandırmamak için söylemiyoruz ama önceki gece aynı şekilde bir canlı bomba engellendi. Teröre karşı istihbaratımız kuvvetle çalışıyor ve intihar bombacılarını yakalıyor. Patlamanın canlı bomba olduğu kesin. Şuan DNA testleri yapılıyor. Ankara'daki patlamayla ilgili 2 isim tespit edildi. Bir isme çok yaklaşıldı. Bu kişi bir örgütü işaret ediyor.

TERöRİSTLERİN KULLANDIĞI YöNTEMLER

Bu saldırıyı yapan DEAŞ ise ona karşı havadan operasyon saldırılar yapıyoruz ülke içinde de an be an takip ediyoruz. Saldırıyı yapan PKK ise ona karşı operasyonlarımız ortada. Ama bazen teröristler öyle yöntemler kullanıyor ki aylarca kendisini ele verecek her şey iel irtibatını koparıyor. Telefon kullanmıyor. İnternek kullanmıyor. Akrabalarıyla irtibatını kesiyor. İstihbaratçıların görevi biraz kalecilere benziyor. 89 dakika gol yemezler son bir dakikada yedikleri gol ile hedef tahtasına koyulurlar.
''İSTANBUL VE ANKARA'DA CANLI BOMBA YAKALANDI''
3-4 gün önce İstanbul'da canlı bomba hazırlığı içinde olan birinin yakalandığını kimse bilmiyor. Yine Ankara'da bir üst düzey bürokrasiye saldırı anlamında bir canlı bomba eyleminin gece yakalanarak durdurulduğunu kimse bilmiyor. Bu 3 örgüt de bizim için potansiyel suç odağı olarak görülüyor. Canlı bombaların oraya nasıl geldiği belirlendi.
Son derece başarılı bir terör operasyonu yönetiliyor.DEAŞ'ın en önemli bağlantıları tutuklandı. Türkiye'de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi şeyi dahi var. çok dikkatli titiz yürütülmesi gereken bir mücadele zor bir mücadele özellikle bu günlerde zor. Aynı anda cumartesi pazar onlarca miting onlarda vilayette yapılıyor. Bin kişinin yürüdüğü kişinin içerisinde bir tek kişi miting meydanına gelmedikçe Ankara Garı'nda toplanmayı engellemek lazım. Orada toplanılacaksa orayı miting alanı görmek lazım. 8 bin kişinin içinde bir kişi girmiş oluyor canlı bomba olarak. Evinde yakalananları söylüyorum Ankara'da 04.30'da birisi yakalandı.
SURUç'TAKİ FAİLLER YAKALANDI ANCAK ARKA PLANDA KİMLER VAR?
Arka plandaki odaklar ya DEAŞ'tır ya PKK'dır. Mesela teknik takiple yakalanıyor ise terörist 3-4 ay şeyini kaybettiyor hiçbir cihaz kullanmıyor. Ne telefon ne internet ne akrabaları hiçbir şeyle irtibata girmiyor. 1 yıl sonra ona bir haber geliyor o irtibatı yakalayabilirseniz durdurabiliyorsanız. Yoksa kendisi bile kimden talimat aldığını bilmiyor. Bir kişi biliyor. Faili meçhul şeklinde kalmış bir saldırı yok. Şimdi bile 48 saat içinde önemli veriler elde edildi.
HERHANGİ BİR öRGüTüN YAPTIĞINI TEYİT EDEBİLİR MİSİNİZ?
Elimizdeki verileri ipucunu vermek dahi doğru değil. Başka bir odak tarafından herhangi bir örgütün elemanı bir başka örgüt tarafından kullanılabilir. Başka örgüte yarayacak odak tarafından yönlendirilebilir.
ANKARA'DA EYLEMİN OLDUĞU GüN KCK EYLEMSİZLİK AçIKLADI, TESADüF Mü?
Bu zamanlamalara dikkati çekmek lazım. Böyle bir zamanlama örtüşmesi dikkate şayan. 21 gün kala eylem olmuşsa bu seçimlere darbe vurmak etkisi oluşturma niyeti olduğu aşikar. Seçimlerin psikolojisini etkileme niyeti var.''
SURUç TAMAMEN AYDINLATILDI MI?
Gerekli operasyonunun tamamı yapıldı. Suruç'tan sonra bu operasyonlar yapıldı. DEAŞ bağlantıları belirlendi, operasyon yapıldı.
IŞİD GERçEĞİNDE YüZLEŞMEKTE GEç Mİ KALINDI?
Bu son derece yanlış bir kanaat. DEAŞ'ı biz 2013'te terörist örgüt ilan ettik. 2014 Ocak ayında sınıra yaklaşan DEAŞ konvoyuna karşı ciddi operasyon yaptık 190 civarında kayıp olduğu bilgili ulaştı.''
Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.