1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Başbakanlık'ta olağanüstü güvenlik zirvesi!
Başbakanlık'ta olağanüstü güvenlik zirvesi!

Başbakanlık'ta olağanüstü güvenlik zirvesi!

Başbakan, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri ve MİT Müsteşarları Başbakanlık'ta toplandı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet özel, Milli Savunma Bakanı İstem Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan bir araya geldiği Başbakanlık Güvenlik Zirvesi sona erdi.

Davutoğlu'nun programında böyle bir toplantının yer almamasına rağmen gerçekleşen bu toplantının zamanlaması dikkat çekti.

"IŞİD'E KARŞI çEKİRDEK KOALİSYON"DA TüRKİYE OLACAK MI?

Başkent Ankara'yı hareketlendiren bu toplantı saat 15.00'te sona erdi. 3 saat süren toplantıda öne çıkan konuyla ilgili tahminler, ABD Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye gelmesiyle konuşulan ve gündeme gelen 'IŞİD'e karşı çekirdek koalisyon'da Türkiye'nin yer alıp almayacağı olduğu yönünde.

TOPLANTIDAKİ İSİMLER

basbakanlikta-olaganustu-guvenlik-zirvesi-4762150.jpeg
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

ZİRVEDEN çIKAN IŞİD KARARI

Toplantının ana gündem maddesi IŞİD gerginliği oldu. Geçtiğimiz hafta yapılan NATO Zirvesi'nde çözüm için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülkeden oluşan bir çekirdek koalisyon kurulması önerisi gündeme getirilmişti. Toplantıda bu konu ilgili uzun uzun görüşmeler yapıldı ve Habertürk'ün hükümet kaynaklarından edindiği bilgilere göre Türkiye bu koalisyonda aktif bir görev yerine kısıtlı bir görev üstlenecek. Bununla ilgili de çekinceleri var o çekincelerin başında da 49 Türkiye personelinin durumu yer alıyor.

necdet-özel-güvenlik-zirvesi-başbakanlik.jpg

EZİDİLERİN DURUMU DA ELE ALINDI

öte yandan toplantıda Türkiye'deki ezidilerin durumu da görüşüldü. Şengal'deki IŞİD işgali ile binlerce Ezidi katledilirken kaçmayı başaranlar Rojava, Irak Kürdistan Bölgesi ve Türkiye'ye sığınmışlardı.

hakan-fidan-başbakanlik-güvenlik-zirvesi.jpg
ZAMANLAMA MANİDAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde yapılan zirvenin, ABD Başkanı Obama’nın, Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidine ilişkin yol haritasını ilan edeceği açıklamanın hemen öncesine gelmesi dikkat çekti.

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.