1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Basın Özgürlüğü Anıtı 'yanlışlıkla' yıkıldı!
Basın Özgürlüğü Anıtı 'yanlışlıkla' yıkıldı!

Basın Özgürlüğü Anıtı 'yanlışlıkla' yıkıldı!

Adana’da, Aziz Nesin ve Oktay Ekşi’nin katılımıyla 24 yıl önce açılışı yapılan Prof. Dr. Turhan Çetin imzalı Basın Özgürlüğü Anıtı, bulunduğu parkın yenileneceği gerekçesiyle heykeltıraşının izni olmadan yıkılarak kaldırıldı.

A+A-
Erzurum Güncel- Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye personelinin yanlış iş yaptığını ve anıtın yeniden hazırlanıp parka dikileceğini belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Heykeltıraş Prof. Dr. Turhan çetin’in traverten mermer üzerine işlediği Basın özgürlüğü Anıtı’nın açılışı, Seyhan ilçesindeki Sanatçılar Parkı’nda yazar Aziz Nesin ve dönemin Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin katılımıyla 24 Temmuz 1991 tarihinde yapıldı.

KALANLAR DEPOYA KALDIRILDI

Yeni Adana gazetesinin sahibi Ahmet Remzi Yüreğir’in de büstünün yer aldığı anıtta 24 yıl boyunca basın mensupları etkinliklerini sürdürdü. Park içerisindeki Basın özgürlüğü Anıtı ve Ahmet Remzi Yüreğir büstü, Seyhan Belediyesi görevlilerince parkın yenilenmesi kapsamında heykeltıraş Prof. Dr. Turhan çetin ve çGC’den izin alınmadan kaldırıldı. Anıtın bir kısmı yıkılırken kalan kısımları Seyhan Belediyesi deposunda saklandı.

'YANLIŞLIKLA YIKILDI, TEKRAR YAPILACAK'

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye personelinin yanlış iş yaptığını belirterek, bunu telafi etmek için heykeltıraş ile görüşerek masrafların karşılanması suretiyle tekrar anıtın aynısını yapacaklarını dile getirdi. Karalar, yıkımı gerçekleştiren belediye personeliyle ilgili soruşturma başlattığını söyledi. Seyhan Belediye Meclisi ve çGC üyesi gazeteci Murat Zöhre de uygulamanın yanlış olduğunu ancak kesinlikle art niyet olmadığının altını çizdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.