1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başkan adayı Uçar, Erzurum'un borçlarını çarşaf çarşaf serdi
Başkan adayı Uçar, Erzurum'un borçlarını çarşaf çarşaf serdi

Başkan adayı Uçar, Erzurum'un borçlarını çarşaf çarşaf serdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmaz, arsa ve iş yerlerini borcuna karşılık sattığını söyleyen İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, satılan arazilerin listelendiği listeyi vinçle astı

A+A-

Gazete Güncel- İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.  

Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum’u parsel parsel sattığını vurgulayan Canan Uçar, “Yeter ki siz belediye olarak birilerine borçlu olun. Var olan bütün mal varlığımızı, arsa, ticari alan, konut, kat karşılığı olarak bile sattığı var. Belediyeden alacaklı mısınız? Hiç merak etmeyin borcu hemen arsalarla kapatır” dedi.

Padişahın satış fermanı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, Palandöken’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın önüne vinçlerle, Mehmet Sekmen’in vergi borçlarına karşılık sattığı yerlerin listelendiği metrelerce uzunlukta 2 kâğıt astırdı. Padişahın satış fermanı olarak adlandırdığı listeyi vatandaşlara sergiledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına göre, borçlanma sınırını aşmış bir belediye olduğunu ifade eden Uçar, “Burası yeşil alan, burada ağaçlar var, park var. Burayı borca mahsuben önce parsellere böldü, ondan sonra ticari alan akaryakıt istasyonu yaptı. Burası normalde depremde toplanma alanıdır. Parsel parsel böldü ve borca mahsuben burayı da sattı. Kendisine niye bu kadar borç var sayın başkan diye sorulduğu zaman Erzurum Büyükşehir’in küçümsenemeyecek bir mal varlığı var diyor. Ama borcun miktarı hakkında bir cevap vermiyor” diye konuştu.

Erzurum borçlanma sınırını aştı

Belediye’nin açık kaynaklarından temin ettiği verilerle konuşan Uçar, “13 Aralık’ta Büyükşehir Belediye vekiliyle Belediye Meclisi toplandı. Gündem maddesi, Büyükşehir’in Kazım Karabekir vergi dairesine ve Aziziye vergi dairesine olan borçları için mahsuplaşmasıydı. Ve bu karar şöyle bir durum yapıldı; Müdürge, Kavak ve Ilıca’da bulunan 180 dönüm arazi vergi borçlarına verildi. Ne kadar borç kaldı, ne kadar daha mahsuplaşılacak bilmiyoruz. Sadece kendisine aitmiş gibi Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmazlarını, arsalarını, iş yerini borca karşılık olarak insanlara veriyor ve satıyor” şeklinde konuştu.

Erzurumlunun hakkını verecek

Başkan Mehmet Sekmen’in bir yılda ödediği faiz miktarının 180 milyon lira olduğunun altını çizen Uçar, “Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personelin 1 yıllık maaşı 107 milyon lira yani çalışanlarının yüzde 75’ine ödediğinin fazlasını faiz olarak ödedi. Sevgili Erzurumlular bu konuları sizin vicdanınıza bırakıyorum. Şunu söylemek istiyorum; Erzurum gırtlağına kadar borca batmış bir Büyükşehir Belediyesidir” dedi.

Göreve geldiğinde belediyenin arsalarını Erzurumluların kullanımına açacağını dile getiren İYİ Partili Uçar,   “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman, Erzurum’un arsasını, yeşil alanını Erzurumluların kullanımına açacağım. Böyle satışlar olmayacak. Çocuklarımızın geleceğinin satılmasın izin vermeyin, karar verirken bunu göz önünde bulundurun” dedi.

 

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum