1. HABERLER

  2. EGE

  3. Batman'da trafik terörü: 25 ölü
Batman'da trafik terörü: 25 ölü

Batman'da trafik terörü: 25 ölü

Diyarbakır-Batman karayolunun 20. kilometresi Salat Köyü yakınlarında bir yolcu otobüsüyle tuğla yüklü TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü...

A+A-

Erzurum Güncel- Diyarbakır'dan Siirt'e giden midibüs ile tuğla yüklü TIR, saat 13.00 sıralarında Salat Beldesi yakınlarında yol çalışması yapılması nedeniyle şerit daraltılan kesimde çarpıştı. Hatalı sollama sonucu TIR'ın biçtiği midibüsteki yolcuların büyük bölümü yaşamını yitirirken, yaralananlar kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır ve Batman'daki hastanelere taşındı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ilk belirlemelere göre kazada 24 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında durumu çok ağır olanların bulunduğu, ölü sayısının artabileceği belirtildi. Trafiğin tek şeritten yürütüldüğü kaza yerinde polis ve jandarma güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

'SAYI 25'E YüKSELDİ'

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat  köyü yakınlarındaki kaza yerinde incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı  açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın  çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e  yükseldiğini söyledi. Vali Toprak, ''24 kişi olay yerinde, bir kişi ise Batman'da kaldırıldığı  hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 16 kişiden 9'u Diyarbakır, 7'si ise  Batman'daki hastanelere sevk edildi'' dedi. Bu arada, kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Batman-Diyarbakır karayolu  ekiplerin çalışması sonucu trafiğe açıldı.    

AKŞAM MUHABİRİ OLAY YERİNDE / FOTO GALERİ

21 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde midibüs ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 25 kişiden 21'inin kimlikleri belirlendi.

 Diyarbakır-Batman karayolunda 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 25 kişiden 21'inin kimliklerinin tespit edildiği, bir bebek ile tanınamayacak durumda olan 3 kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Kazada yaşamını yitirenlerin Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Güleaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi ve Guli Aykut olduğu öğrenildi.

Bu arada, Siirt üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Teyin, ''ölen 21 kişi arasında öğrencimiz yok'' dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.