1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. BAYKAR tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde...
BAYKAR tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde...

BAYKAR tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde...

BAYKAR tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde... Yapılan yardımlar 655 milyon TL'yi aştı

A+A-

Erzurum Güncel- Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkım oluşturan depremlerde tüm Türkiye seferber oldu. Depremin ilk gününden bu yana afet bölgelerinde çalışmalarını sürdüren BAYKAR, hem İHA-SİHA'larla hem de insani yardımlarla bölgedeki çalışmalarda yer alıyor. Konuyla ilgili olarak 24 TV'ye konuşan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde devlet-millet el ele vererek afet bölgesinde yaşanan yıkımın acılarını silmeye çalışıyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan ve olağanüstü bir şekilde çalışmalarına başlayan BAYKAR tarafından yapılan yardımlar 655 milyon TL'yi aştı. Afetzedeler için tüm imkânlarını seferber eden BAYKAR, hem İHA-SİHA'larla hem de insani yardımlarla bölgedeki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Afet bölgesindeki çalışmalar hakkında 24 TV'ye açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Bayraktar, "Depremin ilk gününden bu yana hem T3 Vakfımız hem Can Sağlığı Vakfımız hem de BAYKAR seferber oldu. Özellikle TEKNOFEST gönüllülerimiz ilk günden itibaren sahaya indiler. BAYKAR'dan ekiplerimiz sahadaydı. Can Sağlığı Vakfı'ndan da psikiyatr ve psikologlarımız sahada faaliyetlerine başladılar ama özellikle T3'ün yürüttüğü eğitim faaliyetleri çadır kentlerde hem Hatay'da hem Adıyaman'da hem de Kahramanmaraş çok renkli görüntülere sahne oldu. Bir anlamda elbette çok büyük bir felaketti. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve ailelerimizin moral bulması için. Aynı zamanda bir yandan da aksamış olan eğitimlerine destek olmak amacıyla bizler hem teknoloji atölyelerimizin bir kısmını hem de daha ufak yaştaki çocuklara yönelik daha basit aktiviteleri yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.