1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Bazı birimlere görevler yazılı halde verildi
Bazı birimlere görevler yazılı halde verildi

Bazı birimlere görevler yazılı halde verildi

ABD basınına göre, Hamas güçlerinin üzerinden uzun süreli bir plana ilişkin bilgiler çıktı. Bazı birimlere görevler yazılı halde verildi. İşte detaylar...

A+A-

Erzurum Güncel- Amerikan basınına göre, Hamas ilk saldırıda başarılı olsaydı İsrail'in iç bölgelerine kadar ilerleyecekti. The Washington Post'un istihbarat uzmanlarına dayandırdığı haberine göre, Hamas güçlerinin üzerinden uzun süreli bir plana ilişkin bilgiler çıktı. Bazı birimlere görevler yazılı halde verildi.

İsrailli yetkililere ve istihbarat uzmanlarına dayandırılan "Hamas, 7 Ekim'deki saldırı sonrası İsrail'in büyük şehirleri ve askeri üslerini de kapsayan ikinci bir aşamayı da planladı." iddiası, Amerikan The Washington Post'ta yer aldı.

Habere göre, İsrail'de öldürülen Hamas üyelerinin üzerinde çok sayıda harita ve kendilerine yazılı olarak verilmiş görev listesi çıktı.

Hamas güçlerinin birkaç günlük yiyecek taşımaları da dikkat çekti. İstihbarat uzmanlarına göre bu veriler saldırının uzun sürecek şekilde planlandığının bir kanıtıydı.

İddiaya göre Hamas üyeleri ilk saldırı dalgasının başarılı olması halinde İsrail'in iç bölgelerine ilerlemek için talimat almıştı. Bir Hamas birliğinde Batı Şeria'ya kadar devam etmeyi amaçladıklarını gösteren haritalar çıktı.

Saldırının hazırlığıysa bir yıldan uzun süredir devam ediyordu. Hem Gazze Şeridi'nin yeraltındaki tünellerinde hem de karada tatbikatlar düzenlendi.

Gazze sınırındaki İsrail kentlerinin haritaları ucuz insansız hava araçları kullanılarak çizildi.

Ayrıca, Gazze Şeridi'nden İsrail'e günlük çalışmak için giren Filistinlilerden de bilgi alındı. İsrail'deki emlak piyasasının fotoğrafları da kentler hakkında bilgi edinmek için kullanıldı.

Habere göre, Hamas saldırı öncesi İsrail'le ılımlı bir politika izledi. İslami Cihad, İsrail'e ait hedeflere roket fırlattığında dahi Hamas tepkisiz kaldı.

Bu tepkisizlik taktiği, İsrail içerisinde Hamas'ın "Savaş istemediğine" yönelik bir algı oluşturdu. Hatta Hamas, kimi zaman İslami Cihad'a ait istihbarat bilgilerini İsrail'le paylaştı.

Ilımlılık algısının güçlenmesi için 2021'de İsrail ve Hamas arasında çatışmalar sona erdi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırı öncesi yargı düzenlemesi protestoları ve Batı Şeria'daki olaylarla aylarca mücadele etti.

İstihbarat uzmanlarına göre, Gazze Şeridi'ndeki saldırı hazırlığı bu nedenle dikkatlerden kaçtı.

NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.