1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BB Erzurumspor Yücel İldiz’e emanet
BB Erzurumspor Yücel İldiz’e emanet

BB Erzurumspor Yücel İldiz’e emanet

BB Erzurumspor Teknik Direktör Yücel İldiz ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da Teknik Direktör Erkan Sözeri ile yolların ayrılmasının ardından Teknik Direktör Yücel İldiz ile anlaşıldı.
Kulüp resmi sitesinden yapılan açıklamada deneyimli teknik adamla prensip anlaşmasına varıldığı duyuruldu.

Yücel İldiz Kimdir ?

Yücel İldiz (d. 4 Haziran 1953; Adana), Türk teknik direktör. 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'u çalıştırmaktadır.

Teknik Direktörlük kariyerine İskenderunspor ile başladı. Orduspor çalıştırdığı 11. takımdır. Malatyaspor'u şampiyon yaparak Süper Lig'e çıkarmıştır. 2004-2005 sezonunda 2. Ligde çalıştırdığı Orduspor ile son 17 maçını kazanarak bu alanda bir rekora imza atmış ve takımı 1. Lig'e çıkarmıştır.

Yücel İldiz 3 sezon Orduspor'da çalışmıştır. Bu 3 sezon boyunca kadroda çok az değişiklik yapılmıştır gayet mütavazı bir kadrodur.

Orduspor un başına geçtiği ilk sezon 11 puan geriden gelip 2. Lig B Kategorisi B Grubu şampiyonluğunu kazanılmasını sağlamıştır ve bu sezon Orduspor oynadığı 17 maçın 17 sinide kazanarak bir rekor kırmıştır (2004-2005).
Orduspor 2. Lig A Kategorisine çıktığı ilk yıl ligi 6. sırada bitirerek Ankara'da oynanan Play-Off maçlarına kalma hakkını kazanmış ve ligi 3. bitiren Altay ile yaptığı maçı kaybetmiştir (2005-2006).
-Orduspor 2. Lig A Kategorisindeki 2. yılını 8. sırada bitirmiştir (2006-2007).

2009-2010 sezonunun başında Kardemir Karabükspor ile anlaştıştı ve Karabükspor'u sezon bitimine 4 hafta kala 1. Lig şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesini sağladı. 2010-11 sezonunda Karabükspor'la ligi 9. sırada tamamladı ve oynattığı futbola birçok futbol otoritesinin takdirini topladı.

2011-12 sezonunda takımıyla beklediği başlangıçı yapamadı ve art arda kötü sonuçlar almaya başladı. Son olarak 5 Kasım 2011 tarihinde kendi evinde Eskişehirspor'a karşı oynadığı Süper Lig karşılaşmasında yenildi.[2] Bunun yenilgi üzerine görevinden istifa ettiği açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.