1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. BBC'den skandal başlık! Pençe-Kılıç Harekatı'nı hedef aldılar
BBC'den skandal başlık! Pençe-Kılıç Harekatı'nı hedef aldılar

BBC'den skandal başlık! Pençe-Kılıç Harekatı'nı hedef aldılar

İngiliz BBC, terör örgütü PKK'nın dilini kullanarak Pençe-Kılıç Harekatı'nı hedef aldı. BBC yaptığı haberde, terör hedeflerini "Kürt hedefleri" PKK'lı teröristleri "militan" olarak nitelendirirken, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını ise 'saldırı' olarak

A+A-

Erzurum Güncel- PKK'nın İstiklal'deki alçak saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. TSK 'Hesap Zamanı' diyerek terör örgütü PKK'ya karşı Pençe-Kılıç harekatını başlattı. Hem karadan hem de havadan terör yuvaları yıkıma uğratıldı.

BBC'DEN ALÇAK BAŞLIK

İngiliz BBC ise harekata ilişkin PKK ağzıyla yaptığı habere: "Türkiye, Kürt hedeflerine hava saldırıları başlattı" başlığını attı.

BBC terör hedeflerini 'Kürt hedefleri' olarak niteledirirken, PKK'lı teröristlere ise 'militan' diyerek adeta güzelleme çekti. BBC, Türkiye'nin meşru müdaafa hakkını ise 'saldırı' olarak okuyucularına servis etti.

BBC'nin haberi, İstiklal'deki kalleş saldırı sonrası Reuters ile New York Times'in PKK'yı aklamaya çalışan haberlerini hatırlattı.

"NE ZAMAN TERÖR ÖRGÜTÜ DİYECEKSİNİZ?"

Batı merkezli medyanın ikiyüzlü manşetlerine İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sert tepki göstermişti. Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Reuters, PKK'yı Kürt silahlı grubu olarak tasvir etti! 5 bin 724 sivili öldüren PKK/PYD'ye ne zaman 'terör örgütü' diyeceksiniz? Kurbanların mavi gözleri ve sarı saçları varken mi? Ve bu 'katiller sürüsü' şimdiye kadar sivillere yönelik hangi terör saldırısını üstlendi?" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.