1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Belediye seçimleri için start verildi!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Belediye seçimleri için start verildi!

A+A-

Yerel Seçimlerde de AK Parti, MHP ittifakı olacak mı?

24 Haziran Seçimleri'nin üzerinden henüz bir hafta geçmiş olmasına rağmen AK Parti il ve ilçe teşkilatlarını dokuz ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerin heyecanı sardı.

24 Haziran Seçimleri'nde özellikle milletvekili dağılımında istediği sonucu elde edemeyen AK Parti, aynı manzarayla önümüzdeki Mart’ta yapılacak belediye seçimlerinde karşılaşmamak için, şimdiden bir dizi önlemler almaya başladı.

AK Parti genel merkezi tarafından yapılan ve bütün il ve ilçe teşkilatlarının büyük bir titizlikle uygulaması istenecek bu yeni seçim stratejisinde, başta AK Partili belediye başkanları olmak üzere, milletvekilleri ve parti teşkilatlarının seçmenle birebir temas kurması istendi.

Seçmenin yerel yönetimlerden beklentileri, şikayetleri ve önerileri tek tek ele alınarak değerlendirilesi, vatandaşa buyurgan tavır ve davranışlardan uzak durulmasının altı kalınca çizilerek, partinin yeni bir oy kaybının önüne geçilmesi, en büyük yeni hamlelerden biri olacak. Ayrıca belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de çok hassas davranılacağı, kişisel ilişkiler, ya da hatır gönül durumuna göre değil, ciddi manada yapılacak ön seçimler baz alınacak.

Haklarında kayda değer şikayet ve itirazlar olan AK Partili belediye başkanları da tek tek mercek altına alınacak. Seçime dokuz ay varken şimdiden kolları sıvayan AK Parti, 24 Haziran seçimleri için MHP ile oluşturduğu seçim ittifakını belediye seçimlerinde de oluşturabilir. Bunun ne getirip ne götüreceğini de siyaset uzmanları araştırmaya başladı.

Özellikle büyük şehirlerdeki oy kaybının önüne geçilmesi hedeflenen çalışmalarda, birçok plan üzerinde duruluyor. Bu kapsamda Erzurum özelindeki oy dağılımı AK Parti MHP ittifakının doğru bir strateji olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak AK Parti, yalnızca seçimlerde birinci olmanın tek başına iktidar olmaya yetmediğini gördü. Bu da AK Parti’yi daha paylaşımcı ve daha kucaklayıcı bir politikayı daha da içselleştirmeye zorluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.