1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Beştepe'den Kudüs açıklaması: Devamı gelecek
Beştepe'den Kudüs açıklaması: Devamı gelecek

Beştepe'den Kudüs açıklaması: Devamı gelecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etmesiyle ilgili "Kudüs kararının devamı gelecek. Filistin'i tanıyan ülke sayısı artacak" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi:

"Amerika’nın kararına destek veren bir ülke bile yok. Bir Çekya… Dolayısıyla burada Amerika’nın burada bir yalnızlaşma süreci var. Buna destek veren İsrail dışında başka bir ülke yok. Bunu küresel ölçekte onların da tahlil etmesi gerekiyor.

"5 TANE ÇOK ÖNEMLİ NETİCE VAR"

Cumhurbaşkanımız yoğun bir telefon diplomasisi yaptı ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı olağanüstü zirveye çağırdı. Bu kadar kısa sürede başarılı bir zirvenin organize edilmesi kolay değil. Hakikaten bize yakışır bir zirve oldu, Filistin’in hak ettiği bir zirve oldu. Baktığınız zaman cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığımız iyi bir iş çıkardı.

Burada 5 tane çok önemli netice var. Birincisi, Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olarak tanınması. Bu Amerika’nın kararına misilleme olarak görülmemeli. Bir çok ülke, biz Doğu Kudüs’ü tanır gibi muamele ettik şu ana kadar. Bizim başkonsolosluğumuz Ramallah’ta değil Kudüs’te. Bunun resmiyet kazanması önemli. Gelecekte kurulacak Filistin devleti için önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.