1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bin kuş aynı binaya çarpıp öldü
Bin kuş aynı binaya çarpıp öldü

Bin kuş aynı binaya çarpıp öldü

Sıcak hava akımlarını takip ederek göç yolunda olan bin kuş, Chicago'da bir binaya çarparak tek gecede öldü.

A+A-

Erzurum Güncel- Aksam.com.tr'nin New York Post'tan çevirdiği habere göre, Perşembe sabahı, ABD'nin Chicago kentinde bulunan McCormick Place Lakeside Center'ı çevreleyen caddeyi kaplayan ölü ve yaralı kuşlarla birlikte korkunç katliam gözler önüne serildi.

Chicago Field Müzesi'nin emekli kuş bölümü koleksiyon müdürü David Willard Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Pencerelerin önü ölü kuşlardan oluşan bir halı gibiydi," dedi.

"Normal bir gecede sıfır ila 15 (ölü) kuş olurdu. Bu, daha önce yaşadıklarımıza kıyasla şok edici bir durum... McCormick'te olup bitenleri takip ettiğimiz 40 yıl boyunca bu ölçekte bir şey görmedik."

 

Işıklar kuşların aldanmasına sebep oldu

Bu trajik olay, yüksek yoğunluklu göç, uçuş için olumsuz hava koşulları ve 583.000 metrekarelik cam McCormick Place'den yayılan parlak ışıkların bir kombinasyonu gibi görünüyor.

Uzmanların görüşlerine göre şafak önce yağan yağmur göç eden kuş sürülerini daha alçak irtifalara inmeye zorladı. Burada sahil boyunca takip ettikleri yanan ışıklar kuşların uçuşlarını etkiledi.

İnsan yapımı ışıklar, serçe ve ötleğen gibi geceleri göç eden ve yönlerini bulmak için yıldızları kullanan kuşları hem cezbeder hem de kafalarını karıştırır.

Eğer doğrudan binaya doğru uçmazlarsa, yorgunluktan ölene kadar ışıkların etrafında uçma eğilimi gösterirler, bu da ölümcül ışık çekimi olarak bilinen bir olgudur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.