1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Bir şehri Doğu Ekspresi'nin Erzurum Garında üç saat kalmasıyla avuttular!
Bir şehri Doğu Ekspresi'nin Erzurum Garında üç saat kalmasıyla avuttular!

Bir şehri Doğu Ekspresi'nin Erzurum Garında üç saat kalmasıyla avuttular!

Ankara'dan Diyarbakır ile Tatvan'a yemekli/yataklı vagonlardan oluşan tren seferi konuldu. Hızlı tren hayali 2040'a kalan Erzurum bir kez daha bypass edilirken, şehir, Ankara-Kars hattındaki Doğu Ekspresi'nin sadece 3 saat bekletilmesiyle avutulur oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan yeni turistik trenlerin sefere başlayacağını açıkladı.

 

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif sunacak ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ güzergâhlarında çalıştırılacak iki yeni turistik trenin Nisan ayında seferlerine başlayacağını ve Haziran ayının ortalarına kadar seferlerin devam edeceğini belirtti.

 

 

İŞTE FİYATLAR AÇIKLADI

 

Uraloğlu, “Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresinin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ büyük talep görüyor ve seyahat severler, farklı parkurlarda da aynı şekilde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması yönünde talepte bulunuyordu. Bu iki trenle bu taleplere cevap verdik” dedi.

 

Uraloğlu, Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğunu belirtti.

 

 

Ne yüksek hızlı ne hızlı ne de turistik trenlerin hiçbiri yok!

 

Hızlı tren hayalleri en iyi ihtimalle 2040 ya da sonrasına kalan Erzurum ise Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi’nin kentte sadece üç saat bekletilmesiyle avutulur oldu. Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak hiç değilse kış aylarında Erzurum’a özel turistik bir tren seferi talepleri karşılık bulmazken, kenti yöneten siyasi ve bürokratların bu konuyla ilgili bir çabası da görülmüyor. Onur SAĞSÖZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum