1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bir seneye kalmaz Erdoğan'ın...
Bir seneye kalmaz Erdoğan'ın...

Bir seneye kalmaz Erdoğan'ın...

MHP Lider Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- MHP Lider Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Balyoz tahliyeleri, 12 Eylül ve Köşk adaylığı üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Bahçeli,"Sayın Erdoğan şu anla, senden cumhurbaşkanı asla olmaz ve olamayacaktır. Gel bu sevdadan vazgeç, inat etme ve milletimize aday olmayacağını açıkla. Eğer Başbakanlıktan sıkıldıysan biraz daha sabret, sık dişini. Allah’ın izniyle bir seneye kalmaz seni oradan sandıkla indirip defterini düreceğimizden emin ol." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan grup toplantısının ardından Genel Kurul'a yemin edecek.

24939870.jpg

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

ülkemizde belirli aralıklarla yaşanan siyasi kilitlenme hali vahim  travmalara neden olmuştur.

Şüphe etmiyoruzki askeri müdahaleler demokrasiden taviz ve sapmadır. Son yarım asır içerisinde farklı aralıklarla milli irade silahlı baskılar altında kalmıştır. Her darbe güven vu huzuru baltalamıştır. Sözde darbe
Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap

Devlet Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan hakkında
yaptığı açıklamalara Erdoğa'dan yanıt geldi:

Bahçeli'nin bu sabahki konuşması
baştan aşağı bakın. Ağzından salyalar akıyor.
MHP'yi küçülten bu adamla
bir yere varamazsınız.
Bu adam siyasette çırak bile
olamadı, olamaz da.
Bunun varlığı MHP
Teşkilatı için bir tehlikedir. 

Erdoğan'ın sözlerinin tamamı için TIKLAYIN
davaları siyaseti dizayn etme tehlikelidir.  12 Eylül darbecilerinden hala hayatta olanların yargılanmasında buna tesadüf edilmiştir.

Ahmet Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmaları temyiz yolu açık olması kaydıyla tamamlanmış ve müeebbetle sonuçlanmıştır. Parti olarak 12 Eylül'ün acısını ve cefasını çok fazla çektik. Bu nedenle çıkan netice bizi memnun etmiştir. Bu iki generalin yargılanması 12 Eylül'le savaşmak değildir. 

12 Eylül darbesini sorgulayacaksak sadece 2 yaşlı darbeciye güç gösterisi yapmak akıl karı değildir. 34 yıldır süren, devlet hayatının en ücra köşelerine sinen bu olayı nasıl yorumlayacağız. Bu iki ismi yargılayınca tüm acılar dinecek mi? Şimdi herkes Evren ve Şahinkaya'ya odaklanmıştır. Ama ülkücü hareket öfke püskürenleri kimse konuşmamıştır.

Başbakan bunları nereden bilecektir. Nereden ruhunda hissedecektir. Mamak'ta ülkücülere yapılanları anlaması için önce vicdanınn olması gerekmektedir. Yürümekten aciz iki insanın yargılanmasıyla 12 Eylül'ün kara defteri kapanmaz, ödenmez. Biz 12 Eylül'de şehit verdik ama taviz vermedik.

Başbakan Erdoğan'dan 12 Eylül ile ilgili öğrenecek hiçbir şeyimiz yoktur. Belki doğru belki yanlış ama bu ülke bizim, bu devlet bizim dedik. Şimdilerde Recep Tayyip Erdoğan bize 12 Eylül'le ilgili bize parmak sallamaktadır.  Sen 12 Eylül'ü bırakta 28 Şubat'ın derdine ve peşine düş.

BALYOZ TAHLİYELERİ

16 Aralık’ta başlayan Balyoz 21 Eylül’de sonuçlanmış ve onanmıştır. Bu kapsamda yüzlerce kişi ceza almıştır. Hukuku linç eden yağmur gibi ceza yağdıran savcılar tarihe kara bir leke olarak geçmişlerdir. Tanık olarak gösterilen askerlerin dinlenmemesi gibi hatalar Balyoz davasının omurgasını çökertmiştir. 

Türk askerini ceza evine koymuştur. Balyoz darbe planından dolayı içeride tutulan askerler özgürlüklerine kavuştular. Uyduruk delillerde sınır tanımayan savcılar şimdi nereye sığınacaklardır? Askerlerimizin kaybolan yıllarının hesabını kim geri verecektir? Hukuku takip eden savcılar şimdi ne yapacaklar? İyi ki Anayasa Mahkemesi vardır, iyi ki vicdanını satmayan hakimler vardır.

"KENDİSİ DE CUMHURBAŞKANI ADAYI.."

Erdoğan tahliyeleri hala içine sindirememiştir. Bu çerçevede Başbakan Erdoğan’ın Haliç’te yaptığı konuşması kendisi adına yüz karasıdır. Maden 12 Eylül referandumu tahliyelere neden olmuştur, bu halde Erdoğan 13 Eylül’de kendisi için yapılan anayasa değişikliği olmasaydı kendisi de cumhurbaşkanı adayı olamayacaktır. Mağdurlara gelince mi bize minnet duyun demek istemektedir. Ne saçmalamaktadır. Erdoğan başbakan olmak için ABD’ye yalvarmıştır. CHP'den medet ummuştur.

ENGİN ALAN'IN VEKİL YEMİNİ

Tam 3 yıldır grup toplantılarımız eksik yapılmıştır. Bu duygularla zor ve zahmetli olsada İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan'a geçmiş olsun diyerek hoşgeldin diyorum.Vekil yemininin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI

Türk milleti 12. Cumhurbaşkanını 48 gün sonra seçecektir. Cumhur yani halk ilk kez aracısız devreye girecektir. Biz bu demokratik imkanı cok önemsediğimizi söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı devletin en üst makamıdır. 

Ekmel Beyin adaylığı takdir ve ilgi görmüştür. çünkü Ekmel Bey aydın bir millet değeridir. Ne varki Ekmel Beyin adaylığından korku duyanların varlığı kendini göstermiştir.

Ekmeleddin İhsanoğlu, ne Pensilvanya imalatı ne Washington kurgusu ne de bir başka yabancı ve gayri meşru oluşumun eseri olmayıp yalnızca ve yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır.

Ekmeleddin İhsanoğlu hiç bir oluşumun eseri değildir. Yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır.
Başbakanın gelişmelerden dolayı keyfi kaçmıştır. Kurduğu hayallerin kabusa döneceğini anlamıştır.

Başbakann çok nadir de olsa doğru sözlerine yenisini eklemiştir. Doğrudur temeli olmayanın çatısıda olmayacaktır. Ancak çok şükür bizim temelimizde vardır çatımızda vardır binamızda vardır.

Bizim temelimizde yolsuzluk, ayakkabıları kutuları, hırsızlık yoktur. 

Türklüğü inkar etmek, milliyetçiliği ayaklar altına almak yoktur. Başbaka  Erdoğan bizim çatımızı ve temelimizi bırakmalı kendi köksüzlüğüne kafa yormalıdır.

Bizde 17- 25 aralık gibi bir kambur hiç olmamıştır. Sayın İhsanoğlu'nun temelinde Türk milleti aşkı hep vardır.  Bizim çatımızın kökü tarih kadar eskisidir, vizyonu Türkiye kadar büyüktür.

Başbakan Türkiye'yi Avrupa nezninde rezil etmiştir. Biz AKP'ye oy veren kardeşlerimize saygı duyuyoruz. Ancak Allah korkusu taşıyan AKP'li kardeşlerimizim çoşkuyla karşılamalarını kendilerine yakıştıramıyorum.

Başbakan'ın cumhurbaşkanı adayı olması hem Türkiye'te hem partisine yazık olur. Eğer Başbakan olmaktan yorulduysan biraz daha sık dişini seni bir sene sonra sandıkla oradan indireceğiz.

"İnetenethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.