1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Bodrum Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti
Bodrum Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti

Bodrum Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti

Bodrum’da Pazar günü düzenlenen 8. Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti. 3 ton hamsinin getirildiği festivale katılanlar bol bol horon oynadı, halay çekti. 15 bin kişinin katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Bodrum’da Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bugün İskele Meydanı’nda düzenlenen 8. Bodrum Hamsi Festivali’ne ilgi büyük oldu.

5 TON HAMSİ 2 SAATTE BİTTİ UZUN HAMSİ KUYRUKLARI OLUŞTU
Bodrum, Milas, Yatağan ve Muğla merkezde yaşayan yüzlerce Karadenizlinin katıldığı festivalde 3 ton hamsi ücretsiz dağıtıldı. Hamsi almak için vatandaşların yaklaşık 500 metre kuyruklar oluşturduğu festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı. Onlarca kadının tavalarda hamsi pişirerek ücretsiz ikram ettiği festivalde Trabzon, Samsun, Ordu, Artvin, Rize  ve Giresun’dan gelen yöresel yiyecek ve giyecek ürünlerini satan esnaf stand açtı.

HORON TEPİP HALAY ÇEKTİLER, BODRUM’DA KARADENİZ RÜZGARI ESTİRDİLER
Festivalde Karadenizli sanatçılar Hülya Polat, Erol Şahin, Nihat Yılmaz, Safa Tatoğlu, Süleyman Gülten ve Emre Yetimoğlu sahne aldı. Festivale katılanlar Karadeniz’in yöresel türküleri ile horon tepip, halay çekti. Bodrum’da Karadeniz, rüzgarı esti.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, “Hamsi Festivalinin bu sene çok daha iyi geçmesi için çok iyi bir program hazırladık. Festivale olan ilgi her geçen yıl artıyor. Bugünde on binlerce Karadenizliyi Egeli dostlarımızla buluşturduk kaynaştırdık, ünlü yemeğimiz Hamsi’yi ikram ettik” dedi.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 8. Bodrum Hamsi Festivaline; Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, AK Parti ve Cumhur ittifaki Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, siyasi partilerin ilçe başkanları, ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’te hamsi festivalinde yaptığı konuşmada, “Bende Karadenizli sayılırım. Tokat, Karadenize çok uzak değil. Güzel bir günde böyle bir festival düzenleyen dernek yöneticileri tebrik ederim.” dedi. ve Yerel Seçimler nedeniyle ayni anda sahneye davet edilen Kaymakam Mustafa Çit, “Seçim nedeniyle tüm adaylara başarılar dilerim.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Bodrum Olay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.