1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Bodrum'da batan 5 milyonluk tekne kaderine terk edildi
Bodrum'da batan 5 milyonluk tekne kaderine terk edildi

Bodrum'da batan 5 milyonluk tekne kaderine terk edildi

Bodrum'da üç hafta önce yaşanan fırtınada batan beş milyon TL değerindeki tekne kaderine terk edildi. Denizde kirlilik oluşturdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç hafta önceki fırtınada antik Myndos kalıntılarının bulunduğu Gümüşlük koyunda batan 5 milyon TL: değerindeki motor yat kaderine terk edildi. Yattan mazot ve yağ sızdığını, denize karıştığını söyleyen kaptan ve denizcilerin tepkisine yol açtı, acil önlem alınması ve yatın denizden çıkarılması istendi. Yağ ve mazotun hem koya hem de denizde kalan  antik Kral Yolu’na zarar verebileceği belirtildi.

MAZOT VE YAĞ SIZINTISI

Bodrum'a bağlı Antik Myndos Kenti kalıntılarının bulunduğu Gümüşlük koyunda 3 hafta önce, fırtına nedeniyle batan 13 metre uzunluğundaki 5 milyon TL. değerindeki lüks motor yat kendi kaderine terk edildi. Üç haftadır sahipleri tarafından kurtarma çalışması yapılmayan yattan sızan mazot ve yağ sızıntısı kaptan ve denizcilerin tepkisini çekti.

 

"KOYUN TEMİZLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL" 

Antik Kral Yolu ile tarihi kalıntıların bulunduğu Gümüşlük Koyu'nun kapalı ve doğal bir koy olduğunu belirten avukat ve kaptan Göray Karadut SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Yat üç hafta önce battı, arayan soran olmadı, değeri en az 5 milyon TL. Sahil Güvenlik ve Bodrum Liman Başkanlığı’na gerekli bilgileri verdik. Şu anda mazot sızıntısı başladı. İçerisinde tahminen mazotun dışında 150 litre yağ vardı. Bu mazottan da tehlikeli.

- Bu koy kapalı, temizlenmesi mümkün değil. Ayrıca denizin içerisinde antik ve tarihi kalıntılar var. Geri dönülemez bir çevre faciası yaşanmadan önlem alınmalı, yat buradan kaldırılmalı. Çıkacak bir fırtınada yatın iskeleye yakın olması nedeniyle iskelede parçalanıp diğer tekneler de zarar görebilir” diye konuştu.

SÖZCÜ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.