1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Bodrum'da Kıyım projesi büyüyor
Bodrum'da Kıyım projesi büyüyor

Bodrum'da Kıyım projesi büyüyor

Muğla Bodrum’da doğa katliamına yol açarak yapılan otel projesinde yeni gelişme yaşandı. Yaşam savunucularının karşı çıktığı proje için büyüme talebiyle başvuruda bulunuldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi, Gökçebel mevkiinde “Bölge Özelleştirme İdaresi”nden satın aldığı Hazine arazisinde otel çalışmasına başlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Bölgede yapmak istediği 91 villa yapımı için “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı alan şirket çalışmalara başladı. Proje yapımı sırasında kayadan dağın iş makineleri tarafından parçalanması yaşam savunucularının da tepkisini çekti. Aynı zamanda Bodrum Yurttaş İnsiyatifi bölgenin Akdeniz foklarının da barınma alanı olduğunu açıkladı. 

Buna karşın bölgede yapılaşma çalışmaları hız kesmeden devam etti. Bölgede çalışmalar devam ederken şirket, bakanlığa yeni bir başvuruda daha bulundu. Bakanlığın internet sitesinde yazan bilgiye göre şirket, projesi için kapasite artışı talep etti. Onaylanması durumunda alanda altı villa daha inşa edilecek ve toplam villa sayısı 97’ye çıkacak.

Cumhuriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.