1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Bodrum’da su sorunu: ‘Merkezi hükümet cezalandırıyor’
Bodrum’da su sorunu: ‘Merkezi hükümet cezalandırıyor’

Bodrum’da su sorunu: ‘Merkezi hükümet cezalandırıyor’

Bodrum’da su krizi gündem olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, merkezi hükümetin Bodrum’u cezalandırdığını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Bodrum İlçe Örgütü, ilçede yaşanan su krizine ilişkin bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Muğla İl Başkanı Mustafa Erol, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile çok sayıda partili katıldı.

 

Açıklamada konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, sorunun asıl kaynağının 2013 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası’nın, Muğla’nın yapısına uymamasından kaynaklandığını söyledi. Işın, Bodrumluların merkezi hükümet tarafından cezalandırdığını belirtti.

‘MERKEZİ HÜKÜMET YETERLİ DESTEK VERMİYOR’

Su sorununa ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri olduğunu ancak merkezi hükümetten yeterli desteğin verilmediğini belirten Işın, “Aslında iktidarın Muğla’yı AKP’lileştirme projesiydi. Bunun bir benzerini şu anda Muğla’yı ikiye bölerek yaratmaya çalışıyorlar. İktidar inatla Muğla’yı AKP’lileştirmek istiyor. AKP’lileştirmeden buraya bir yatırım yapmak istemiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ve yatımları mevcut. Fakat bunlara ilişkin destekler verilmiyor. Bodrum Türkiye’nin yüzde 3’üne tekabül eden bir gelir kazandırıyor ama bizim verdiğimiz geliri bize geri harcarken biraz pinti davranıyorlar. Bodrumlular cezalandırılıyor resmen. Sorunlarımızın birçoğu bundan kaynaklanıyor” dedi.

BAŞKAN ARAS’TAN SUÇ DUYURUSU

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da yaşanan isale hattı patlağının ardından suç duyurusunda bulunduğunu belirterek “Bu işin sorumlusu bensem, ben hesabını vereyim. Büyükşehir ise büyükşehir versin ama asıl bu ayıplı malı yapan DSİ hesabını versin diye Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Çünkü orada hayatı tehlikeye girecek olan hiçbir canın hesabını ben belediye başkanı olarak veremem. Hukuk İşleri’ne dedim ki ‘bundan sonra her patlakta su duyurusu yapıyorsunuz. Yakında kamuoyu ile bu gelişmeleri de paylaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

‘BU SADECE CHP’LİLERİN SORUNU DEĞİL’

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, ise 2023 yılında böylesi bir sorunla gündeme gelmekten rahatsız olduklarını belirterek, dünyaca marka olmuş Bodrum’da su krizine ilişkin merkezi hükümetin gerekli adımları atmamasını eleştirdi. Bodrum’da sadece CHP’li seçmenin yaşamadığına vurgu yapan Erol, “Buraya bütün dünyadan insanlar geliyor ve bu ülkenin güzellikleri ve insanıyla buluşuyorlar. Biz, ‘medeniyetin beşiği’ dediğimiz bu bölgede hala elektrik sorunuyla, su sorunuyla bu insanları muhatap ediyoruz. Bu sadece CHP’lilerin sorunu da değil. Ben AKP’ye oy veren yurttaşlarımızın vicdanına seslenmek istiyorum. Oy verdiniz, iktidar yaptınız, nerede AKP’nin Muğla milletvekilleri. Nerede AKP’nin il başkanı. Nerede AKP’ye özellikle Bodrum’da oy veren vatandaşlarımız, yurttaşlarımız. Biz bu ihtiyacı sadece kendi ihtiyaçlarımız için değil, hepimizin yaşamı için, çevre sağlığı için istiyoruz” diye konuştu.  

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ise şunları söyledi: “Sorun, TBMM’de gündeme gelince bütün partiler nezdinde konuşulacak bir konu haline geldi. O yüzden bu önerge çok önemli. Burada STK’lerimizin, belediyelerimizin, il ve ilçe örgütümüzün serzenişlerine bir katkı oldu. Bu konu bizim partimizin öncelikli gündeminde olduğu için önümüzdeki süreçlerde mutlaka ve mutlaka çok farklı şekillerde ifade edilecektir. Bu süreçleri zaten hep birlikte yaşayacağız. Bu konuda susmaya hiç niyetimiz yok. iktidar görevini yapacak, biz de toplum olarak hem sivil toplum hem yerel yönetimler, görevimizi yapacağız, bu sorun çözülecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.