1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bölgesel kalkınma modeli geliyor
Bölgesel kalkınma modeli geliyor

Bölgesel kalkınma modeli geliyor

Bakan Nebati ayrıca teknoloji odaklı sanayi projelerine destek verileceğini, mega endüstri bölgeleri kurulacağını ve elektrikli araç endüstrilerinin teşvik edileceğini söyledi Bu projenin fikir babası ise merak konusu oldu.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, her bölgenin kendi dinamiklerine göre yatırımların gündeme geleceğini, KOBİ’lere öncelik verileceğini, KGF aracılığıyla yatırımcıların ve ihracatçıların destekleneceğini bildirdi. Nebati ayrıca teknoloji odaklı sanayi projelerine destek verileceğini, mega endüstri bölgeleri kurulacağını ve elektrikli araç endüstrilerinin teşvik edileceğini söyledi

YÜCEL KAYAOĞLU | ANKARA

Türkiye dünyadaki tedarik zincirindeki yaşanan kırılmayı avantaja çevirmek için çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda bölgesel kalkınmaya öncelik verilecek. Her bölgenin güçlü kası desteklenerek daha rekabetçi hâle gelmesi sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu çerçevede bölgenin kendi dinamiklerine göre yatırımların gündeme geleceğini, KOBİ’lere öncelik verileceğini, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla da yatırımcıların ve ihracatçıların destekleneceğini bildirdi.

SEKTÖREL BECERİ HARİTASI ÇIKARILACAK
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile bir araya gelen Bakan Nebati, şu bilgileri verdi: Ekonomide dengeli bir büyüme ile cari açık sorununu çözmeyi hedefliyoruz. İstihdam dostu büyüme hedefimiz var. İş gücüne katılım oranını artıracağız. Önümüzdeki süreçte bölgesel kalkınma modelini getireceğiz. Yatırımlar bu modele göre yapılacak. Örneğin, Güneydoğu dediğimizde buradaki illeri bir gıda yatırımı üssü hâline getireceğiz. Hangi bölge hangi yatırıma uygun bunu çıkaracağız. Bölge dinamiklerine göre projeler geliştirilecek. KOBİ’leri ve kadın istihdamını önceleyeceğiz. Buna yönelik desteklerimiz olacak. Teknoloji odaklı sanayi hamlesi olacak. Buralara yatırım destekleri vereceğiz. Mega endüstri bölgeleri kuracağız. Elektrikli araç endüstrilerini teşvik edeceğiz. Sözleşmeli Tarım Kanunu çıkaracağız. Mesleki eğitim merkezleri kuracağız. Sektörel beceri haritaları çıkaracağız. Buna göre bir yatırım planlaması olacak. Kredi Garanti Fonu’na (KGF) proje bazlı bir yapı getiriyoruz. KGF kredileri ile yatırım ve ihracat yapan firmaları destekleyeceğiz.

KDV’DE SADELEŞTİRME YAPILACAK
Bakan Nebati yarıca KDV uygulamasındaki sadeleştirme çalışmalarının sürdüğünü, kısa süre içinde Meclis gündemine getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Nebati “Toptan ve perakendede kafa karıştıran oranlar sadeleşecek. Sektörler arasındaki KDV uygulama farkları giderilecek. Örneğin yüzde 1 ile alınan bir ürünün yüzde 8’le satılması veya tam tersi gibi uygulamalara son verilecek” dedi. 

OCAKTA YÜKSEK ENFLASYON BEKLİYORUZ  
Nebati, enflasyon ile ilgili soruya ise ”Ocak ayında yüksek çıkmasını bekliyoruz ama ilerleyen aylarda düşmeye başlayacak ve bunun alım gücüne yansımasını göreceğiz” cevabını verdi. 

Türkiye 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum