1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Bölünerek birleşme olmaz
Bölünerek birleşme olmaz

Bölünerek birleşme olmaz

Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Murat Alatepe, Erzurum’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Alatepe, ruhu Erzurum’da kendileri şehir dışında olan Erzurumluları bir araya getirerek, kent için bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirtti.

İrfan TARAKÇIOĞLU-PUSULA

Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Murat Alatepe, bölünerek birleşmenin olamayacağını belirterek, birleşerek büyümenin, kent için bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Tebrizkapı sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Alatepe, konfederasyonun çalışmalarını anlattı.

Ruhu Erzurum’da kendileri şehir dışında yaşayan Erzurumluların, kentteki basın mensuplarının yaptıkları haberler sayesinde memleketlerinden haberdar olduklarını ifade eden  Alatepe, benzetme yaparak, ERKON’un Erzurum dernek ve federasyonlarını tıpkı bir tespih gibi , bir ipte birleştirme çabası olduğunu, bu yıl itibariyle katılım gösteren federasyon sayısının 10’a yükseleceğini kaydetti.  “Oturduğunuz yerden sevilme dönemi bitti” diyen Alatepe, artık aksiyon gerektiğini , Avrupa ülkeleri, Akdeniz ve Trakya bölgesi federasyonlarının da kurulmak üzere olduğunu vurguladı.

Alatepe şunları söyledi:

“Şu an 7 federasyonlu bir konfederasyonuz. 3-4 vakfımız direkt aktif olarak konfederasyonumuzla birlikte hareket ediyor. Bir kişi eksik olursa, eksik oluruz düsturuyla hareket ediyoruz. Biz 10 federasyonla ERKON’un tam çatısını çatmış daha da içine kimseyi almayan güçlü bir yapıyla bu bölgelerde de şubeleri olan Erzurumluları tek çatı altında temsil edecek bir yapıda devam edeceğiz.”

Deprem bölgesine Erzurum Mahallesi

Erzurum Konfederasyonunun öncülüğündeki çeşitli illerdeki federasyon ve derneklerin deprem bölgesine Erzurum Mahallesi kurma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Alatepe, 150 konteyner ile başlanan çalışmanın 200 adedi geçeceği bilgisini verdi.

Alatepe, arkasını Kandil’e yaslayan partiler hariç, diğer partilerden aday adayı olan Erzurumluları destekleyeceklerini ve aday olmaları için çalışma yapılacağını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.