1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Borç batağındaki, Aziziye Belediyesi 100 milyon lira daha borçlanıyor
Borç batağındaki, Aziziye Belediyesi 100 milyon lira daha borçlanıyor

Borç batağındaki, Aziziye Belediyesi 100 milyon lira daha borçlanıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi son yapılan toplantıda 200 milyon lira borçlanma için Başkan Mehmet Sekmen'e yetki vermişti. Şimdi de Aziziye Belediyesi, borçlanmak için konuyu Perşembe (yarın) yapılacak Meclis toplantısı gündemine aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sayıştay raporlarına göre borçlanma sınırlarını misliyle aşan Büyükşehir Belediyesi, geçen ay yapılan Meclis Toplantısı’nda Halk ve Vakıflar Bankası’ndan 100’er milyon lira daha kredi kullanılması için Başkan Mehmet Sekmen’e yetki verdi.

 

İcra dosyaları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden sonra borç batağında olduğu bilinen Aziziye Belediyesi de yeniden borçlanmak için konuyu Meclis gündemine getiriyor.

 

Aziziye Belediyesi’nin 2022 Mali yılına ait bütçe ve kesin hesaplarının da görüşüleceği toplantıda, İller Bankası, yurt içi ve katılım bankalarından 100 milyon lira kredi kullanılması ile teminat mektubu alınması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alınması konusu görüşülecek.

 

6 AY ÖNCEDE 20 MİLYON!

 

Aziziye Belediye Meclisi, geçen yılın Kasım ayında da park, bahçe, peyzaj, aydınlatma, çocuk oyun grubu, spor salonları ve muhtelif işlerde kullanmak üzere Başkan Muhammed Cevdet Orhan’a 20 milyon lira kredi kullanma yetkisi vermişti.

 

Son Meclis gündemine alınan 100 milyon lira kredinin de, kilitli parke yapım işi, asfalt kaplama, park projeleri ve oyun grupları, sosyal donatı, güvenlik sistemleri mevcut işlemlerden kalan bakiye ödemeleri ve muhtelif yapım işlerinde kullanılacağı öne sürüldü.

 

65 BİN NÜFUSLU İLÇE BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

 

En borçlu belediyeler arasında olduğu bilinen ve şimdiye kadar milyonlarca lira kredi kullanan 65 bin nüfuslu Aziziye İlçe Belediyesi’nin toplam borcunun kadar olduğu merak konusu oldu. www.erzurumajans.com

Aziziye Belediyesi resmi internet sitesinde yer alan 04.05.2023 tarihli Meclis Toplantısı Gündemi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum