1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Boş randevu insanların hayatlarıyla oynuyor: Uzman isimden dikkati çeken uyarı
Boş randevu insanların hayatlarıyla oynuyor: Uzman isimden dikkati çeken uyarı

Boş randevu insanların hayatlarıyla oynuyor: Uzman isimden dikkati çeken uyarı

Randevu alıp gitmekten vazgeçen milyonlarca kişi, farkında olmadan başka hastaların hayatıyla oynuyor. Sağlık Bakanı Koca, günlük randevunun yüzde 40 arttığını söyleyip, gitmeyenlerin randevuyu iptal etmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Covid ve mevsime bağlı hastalıklar sebebiyle yoğunluk yaşayan sağlık sistemi, randevu alıp hastaneye gitmeyenler yüzünden kilitlenme riski yaşıyor. Ekimde 3 milyon kişi randevusu olduğu halde ne tedavi oldu ne de randevusunu iptal etti. Bu tablodan sağlıkçılar da dertli. Alınan ve gidilmeyen her randevu, gerçekten ihtiyacı olan bir hayatını gasp etmek olarak yorumlanıyor. 

ACİL OLMAYAN DA "ACİL"E GİDİYOR

Randevu bulamayan bazı hastalar, acil servislere başvurup yoğunluğa sebep oluyor. Akşam gazetesinden Esma Altın'ın haberine göre Bilkent Ankara Şehir Hastanesinin Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, "Randevusuna gelemeyecek olanlar hastaneyi bilgilendirsin. Bu hassasiyeti sağlarsak, milyonlarca randevu açılmış olur. Böylelikle hizmet kapasitemiz de yüzde 25-30 artar" dedi.

 

200 MİLYON RANDEVU ALINDI

Yılbaşından itibaren Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden 200 milyon randevu alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'nin 10 aylık döneminde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 200 milyon randevunun alındığını, günlük randevu sayısının Kovid-19 salgınından öncesine kıyasla yüzde 40 artışla 945 bine ulaştığını bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Bu yılın ilk 10 ayında MHRS üzerinden 200 milyon randevu alındı. Günlük randevu sayısı salgından öncesine kıyasla yüzde 40 artışla 945 bine ulaştı. Buna rağmen, ihtiyacı öncelikli çok sayıda kişi randevu almakta zorlanıyor. Gitmeyeceğiniz randevuyu MHRS üzerinden iptal edin."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.