1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Bostancı Gösteri Merkezi’nde gövde gösterisi!
Bostancı Gösteri Merkezi’nde gövde gösterisi!

Bostancı Gösteri Merkezi’nde gövde gösterisi!

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü İstanbul’da düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Bostancı Gösteri Merkezi’nde biraraya gelen binlerce Dadaş, kurtuluş coşkusunu gurbette birlikte yaşadılar.

A+A-

Erzurum Güncel- Dadaşların en güçlü olduğu kurumErzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı

Maltepe’de faaliyet gösteren, işadamı Suha Dengizek Yönetimindeki Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından organize edilen “ Büyük Erzurum Şöleni” ne, çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İSFALT AŞ Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Pasinler Belediye Başkanı ünsal Sertoğlu, gurbette yaşayan işadamları ve burokratlar ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sunuculuğunu başarılı sunucular Güler Kahraman ile Adavapuru Şakir’in üstlendiği program oldukça kalabalık bir ortamda gerçekleşti.
Mehmet Akif’in hayatından kısa bir kesitin sahnelendiği mini tiyatro gösterisinin ardından minik Dadaş kızının okuduğu İstiklal Marşı dakikalarca ayakta alkışlandı. Erzurum Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Erkek ve Bayan Bar Ekibinin sahneye çıkması ile birlikte heyecan ve gurur bir arada yaşandı. Erzurumlu tiyatro sanatçıları Semih Yetimoğlu ve Cumhur Seval’ın skeçleri geceye renk kattı. Sanatçılardan Yavuz Değirmenci, İsmail Bingöl ve Lütfü Ortakale sahne aldılar. Erzurum türküleri ile coşan vatandaşlar kısa bir süre dahi olsa sıla hasreti giderdiler.

Maltepe-Erzurum-yonetimi
Erzurum Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Suha Dengizek başarılı organisazyon nedeni ile tüm yönetim kurulunu sahneye çağırarak teşekkür etti.

Dengizek, Vakfımız Erzurum’a hizmet için çalışmaktadır

Vakıf binamızın 6 katında da farklı etkinlikler hizmetler yapılmaktadır. Yapılan eğitim çalışmalarında yaklaşık 330 kişiye sertifika verildi. Tüm eğitim ve kurs çalışmalarımız ücretsizdir. Erzurum’lu hemşerilerimize eğitim, kültür ve yardımlaşma amacıyla yaptığımız bu başarılı hizmet çalışmalarımızı tüm Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber yapmaktayız. Gece gündüz Erzurum için çalışan kendisini Erzurum’a adayan çok kıymetli Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma sizlerin huzurunda hepsine teşekkür ediyorum. Onların hepsi gizli vakıf başkanıdır.

suha dengizek

Yanık Dere Şehitlik Abidesi ve Erzurumlular Vakıf Camiisi

öğrenci yurdu, aşevi, taziyeevi, toplantı salonu olan bir kompleks şeklinde olacak. Sayın Bakanımız bu konuda bizlere oldukça destek olmaktadır. İnşallah bu projemizi gerçekleştiririz.

İSFALT AŞ Genel Müdürü Ahmet Ağırman ise yaptığı konuşmada Erzurumlu olmanın önemine değindi. Ağırman, “Erzurumlu olmak Nenehatun torunu olmaktır, İbrahim Hakkı Hazretlerinin torunu olmaktır. O dönemlerde binlerce yıl birlikte yaşadığımız Ermeniler bizleri bir Cuma vakti dedelerimiz namazda iken katletmiştir. Akle hayale gelmeyecek vahşet ve tecavüzler yaşanmıştır. Şu an bile Erzurum da hemen her evde bir şehit yakını vardır. Şimdi ben ‘hepimiz Ermeniyiz’ diyenlere sesleniyorum, ‘Bu ülkenin size yedirdikleri haram olsun, hakkımı sizlere helal etmiyorum. Ermeniler binlerce müslümanı katlederken ve bu katliamlar bugün dahi sürerken hepimiz Ermeni’yiz sloganları atmak ihanetten başka bir şey değildir” dedi.

cengiz-kutoglu-ibrahim-erkal-

Güllüce, Erzurum ruhu Türkiye’yi sarmıştır

Daha sonra kürsüye çıkan çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çanakkale Zaferi’nin bu yıl 100. Yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “ çanakkale ne ise Aziziye odur. Aziziye’yi tanıtmak zorundayız. Sürekli içindeki guruplar tarafından vurulan, bitirilmek istenen bir ülkenin çocuklarıyız. Bugün Erzurum ruhu Türkiye’yi sarmıştır. O Yüzden bu guruplara diyoruz ki; karşınızda Erzurum ruhlu bir Türkiye var. Erzurumlu olduğum için gurur duyuyorum” dedi.

Mehmet Sekmen ;  12 Mart Erzurum’lular İçin İstiklal, Hürriyet, Cumhuriyet ve Demokrasi Demektir

Erzurum’un kurtuluş öncesi neler yaşadığını, ermeni çetelerinin zulümleri hakkında bilgiler veren sekmen Erzurum kurtuluşunu şöyle özetledi. Erzurumlu; vatanı, bayrağı, namusu ve ezanı Muhammedîyesi için gözünü hiç kırpmadan seve seve feda eder. İşte bu nedenledir ki 12 Mart; Erzurumlular için istiklal, hürriyet, Cumhuriyet ve demokrasi demektir.

12 Mart’ta Türk’ün sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Tıpkı çanakkale’de olduğu gibi Dadaşlar, 97 yıl önce ‘Erzurum geçilmezdir…’  diyerek düşmana geçit vermemiştir.

Bu yüzden Erzurum; İslam’ın kilidi, Anadolu’nun önsözü, ay yıldızlı bayrağımızın sancağı ve Türkiye’nin ana fikridir.”Doğup büyüdüğü bu topraklarda hemşerilerine hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, “Tarihi şan ve şerefle dolu bu mübarek şehirde sizlerin hizmetkârı olarak çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Yaşanabilir, doğası, çevresi, bölgesi ve ülkesiyle uyum içerisinde olan bir Erzurum’u sizlerin dua ve desteğiyle hep birlikte inşa ve ihya ediyoruz. Amacımız; Erzurum’u Avrupa şehirleriyle yarışır bir kente dönüştürmektir. Vatan ve milleti için fedakârlıktan hiçbir zaman çekinmeyen sizler, hizmetlerin en güzeline layıksınız. Doğup büyüdüğüm bu topraklarda sizlere hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyuyorum. İnşallah bizlere olan güven ve desteğinizle az zamanda büyük işler yapacağız. Sözlerime burada son verirken bundan 97 yıl önce, özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Doğu’nun Muzaffer Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’yı ve şanlı Türk ordusunun kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Dedi
Konuşmaların ardından Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal, Cengiz Kurtoğlu ve Azerin sahne alarak geceye katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.