1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bu İddia Çok Ses Getirir: Satıyorlar
Bu İddia Çok Ses Getirir: Satıyorlar

Bu İddia Çok Ses Getirir: Satıyorlar

Türkiye, şehir hastanelerini yabancı yatırımcılara satıyor... Türkiye, yurtdışından yatırım çekme çabalarının bir parçası olarak, şehir hastanelerini yabancı yatırımcılara satıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Bloomberg News'a yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Dağlıoğlu, bu satışın diğer şehir hastaneleri için de bir örnek teşkil edebileceğini ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), geçtiğimiz Temmuz ayında enerjiden savunmaya uzanan 50 milyar doları aşkın bir paket kapsamında yatırım sözü verdiği Türk sektörleri arasında sağlık da yer alıyordu. Ancak henüz önemli anlaşmalar ortaya çıkmadı.

Dağlıoğlu, 2024 yılında en az bir otomobil üreticisi de dahil olmak üzere Türkiye'ye 13 milyar ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım gelmesini beklediğini söyledi.

Bu satışın, Türkiye'nin ekonomik krizle mücadele çabaları için önemli bir fırsat olduğu belirtiliyor.

Şehir hastaneleri, Türkiye'nin en büyük altyapı projelerinden biri. Bu hastaneler, daha küçük tesisleri tek çatı altında toplayarak, verimliliği ve kaliteyi artırmayı hedefliyor.

Ancak, şehir hastaneleri, yüksek maliyetleri ve kamu-özel sektör ortaklığı modelinin yarattığı tartışmalar nedeniyle de gündeme gelmişti.

Körfezli yatırımcıların şehir hastanelerine ilgi göstermesi, Türkiye'nin bu projeye olan güvenini artırması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum