1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Buldan: Erzurum’dan milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka seçeceğiz
Buldan: Erzurum’dan milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka seçeceğiz

Buldan: Erzurum’dan milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka seçeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Erzurum’da da milletvekili çıkaracağımız bir potansiyelimiz var. Erzurum’dan da milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka seçeceğiz. Şu anda anketler bizi yüzde 15’in üzerinde gösteriyor ama biz rehavete kapılmıyoruz" dedi

A+A-

Erzurum Güncel- HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Erzurum’un Karayazı ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Mitinge, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Murat Çepni de katıldı.

Karayazı’nın “açlığın, yoksulluğun ve sefaletin en derin yaşadığı yerlerden birisi olduğunu” belirten Buldan, “Kendi geleceklerini garanti altına alan AKP-MHP ittifakı halkın geleceğiyle ilgilenmiyor. Halk yoksulluk mu yaşıyor, açlık mı yaşıyor, sefalet mi yaşıyor umurlarında değil. Onları ilgilendiren tek şey HDP’nin varlığı ve kendi gelecekleri” diye konuştu.

“Karayazı halkı kendi iradesini seçer”

Büyük haksızlıklar yapıyorlar. Herkes bunun farkında. Sizin seçtiğiniz belediye eş başkanlarınızı görevden aldılar ve yerlerine kayyım atadılar. O kayyımlar bugün sanki seçmiş olduğunuz belediye başkanlarıymış gibi görevlerinin başına geçmişler. Görev demeyelim de atandıkları yere gelmişler.

Karayazı halkı kararlı. Bir dahaki yerel seçimlerde kayyımlar arabayla değil yürüyerek Ankara’ya gidecek. Gidip sarayda kendilerine yer arasınlar. Gidip sarayda kendilerine koltuk bulsunlar. Karayazı halkı kendi iradesini seçer. Karayazı halkı kendi belediye eş başkanlarını seçer. O yüzden hiç kimse önümüze engel olarak çıkamayacak. Var olduğumuz sürece bir kez daha yerel seçimlerde de üstün başarılara sahip olacağız. Ama onun öncesinde genel seçimler var.

“Erzurum’dan da milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka seçeceğiz”

Erzurum’da da milletvekili çıkaracağımız bir potansiyelimiz var. Karayazı bunu gösteriyor, siz bunu gösteriyorsunuz. Erzurum’dan da milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka seçeceğiz. Şu anda anketler bizi yüzde 15’in üzerinde gösteriyor ama biz rehavete kapılmıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.